Citiraj:
Autor Valley7
Raskid ugovora i prelazak na bonove uz zadržavanje broja.
Inače mi je ugovor trebao trajati još 14 mjeseci. Uz tarifu imam i uređaj kojeg plaćam 50 kn mjesečno. Matematika kaže ovako: 50 puta 14 jednako 700.
U dva različita razgovora sa szk potvrdili su mi da je 700 kn okvirna cijena za uređaj i to ću jednokratno platiti po zadnjem računu.
|
Ovo nikako nije istina sto pise, prema opcim uvjetima za opciju uredjaj sa tele2 stranice pise ovo:
Code:
11. Iznimno od točke 8. ovih Uvjeta korištenja, korisnici koji iskoriste svoje pravo i raskinu pretplatnički
ugovor bez naknade sukladno članku 42. stavku 7. ili 42a. stavku 10. Zakona o elektroničkim
komunikacijama, mogu odabrati da preostale mjesečne naknade nastave plaćati prema otplatnom
planu. Ukoliko ne odaberu takav način plaćanja, preostale mjesečne naknade trebaju platiti
jednokratno.
12. Korisnici koji žele iskoristiti pravo iz točke 11. ovih Uvjeta korištenja dužni su o tome obavijestiti Tele2
prilikom podnošenja zahtjeva za raskid pretplatničkog ugovora, a u slučaju da pretplatnički ugovor
raskidaju podnošenjem zahtjeva za prijenos broja dužni su o korišten ju prava iz točke 11. ovih Uvjeta
korištenja obavijestiti službu za korisnike Tele2 u roku od dva radna dana od podnošenja zahtjeva za
prijenos broja.
13. Ukoliko korisnik koji je iskoristio pravo iz točke 11. ovih Uvjeta korištenja zakasni s plaćanjem jedne od
mjesečnih rata Opcije Uređaj više od 30 dana ugovor o korištenju Opcije Uređaj će se smatrati
raskinutim te će korisnik biti u obvezi odmah isplatiti sve preostale mjesečne rate Opcije Uređaj.
Ja bas sutra idem raskinuti ugovor i isto imam opciju uredjaj i bas cemo vidjeti.
Znaci ima se pravo na raskid ugovora bez obzira na opciju uredjaj a i po kojem nacelu pravednosti bi morao platiti ostatak rata odjednom ? Ja sam sklopio ugovor da placam na rate telefon i bio ja na pretplati ili ne duzni su mi to i omoguciti da ga otplatim kako sam i potpisao da ga placam...