Citiraj:
Autor tomek@vz
Dali je MS softwer skup? Je. Dali bih si ga mogao priušiti da baš želim? Da - ali želim potrošiti pare na nešto pametnije.
|
Na kraju se sve svede na cijenu tj standard. Jer eto u Hrvatskoj me Win koštali praktično trećinu plaće a recimo sad me koštaju praktički dnevnicu. I tak jasno da mi sad ne pada na pamet zajebavat se sa žabama i gusarenjem. Kad bi cifra za OS kućnog korisnika bila neka pristupačnija, da ne kažem simbolična, mislim da bi stvari bile puno drugačije.
No onda se krene tezama da i u RH cijena licence izađe praktički koliko normalna grafička kartica pa opet ekipa ima za grafičku a neće dat za OS. I onda tako u krug. Pa dođeš do trenutka kad skužiš da je to problem mentalnog sklopa ljudi. Jer dok god nešto mogu dobit džabe, to će i musti. Bez obzira da li je to skupo ili ne.
I tak jasno, treba imat Ultimate verziju OS-a kao i kompletan office paket ili kompletan CS paket. Jer tko zna kad će mu zatrebat nešto od stvari za koje ni čuo nije a kud koristio
Citiraj:
Autor tomek@vz
Dali većina Hrvata jednostavno ni nezna da Win i Office koštaju i da nisu free? Ne...neki čak misle da Office dolazi sa Windozama. Hebiga. 
|
Ovo je na žalost točno.