Ja sam par puta bio u nedoumici, skinuti piratske Windowse ili ne, ali uvijek sam odustao, jer kad se samo sjetim onih sirotih vlasnika Microsofta, dioničara, raznih direktora i sl., mnogi od njih imaju samo po dvije jahte i jedan privatan avion, što je za današnje pojmove kapitalizma stvarno ništa - nula.
Naravno da mi svi trebamo podržavati njihov biznis kupnjom Windowsa i poticati zaradu dotične kompanije jer tek su na nekih 20 milijardi zarade godišnje, i stvarno vjerujem da to može još rasti, pogotovo kad mi iz hr počnemo ko luđaci kupovat windowse, ode to na 50.
Kako je netko rekao, korištenjem piratskih Windowsa ne cijeniš programera, to se apsolutno slažem, jer opće je poznato da svaki cent od prodaje Windowsa ide direkt u džep programera, a ne za gorivo Bill Gatesovog helikoptera kojim obilazi svojih 35 rančeva i 16 otoka koje je kupio jer stvarno više ne zna šta će s novcima.
Ali znam, on je veliki filantrop i odvaja masu novaca za siromašne, baš kao i Warren Buffett, što je sve skupa jako zanimljivo, najbogatiji ljudi na svijetu su najveći filantropi, konstatacija za ubit se.
Uglavnom, htjedoh reći da ja stvarno ne osjećam da ikome otkidam kruh iz usta ako koristim piratske Windowse, a da li je moralno, e zato me baš zaboli, u ovom svijetu je ionako balans u banani, a pare od softvera se slijevaju onoj šačici od 1% najbogatijih.
Da Windowse štanca firma sa 20 zaposlenih - to bi bio drugi film, onda ne da bi kupio softver nego bi im još poslao donaciju.