View Single Post
Staro 10.06.2014., 11:55   #1704
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Ne nego samo ti činjenice govorim(ako to spada u pametovanje onda dobro),klime na američkim poluotocima variraju najviše od svih zemalja...pa reći da su meksikanci navikli na brazilsku klimu je više smiješno nego glupo. Under the Köppen climate classification, the city features a tropical monsoon climate,pošto monsunske definicije nema nigdje drugdje osim u povezivanju s tropskom,podrazumjeva se. A tropska i subtropska klimatska specifikacija nemaju previše sličnosti osim u nazivu. Mislim,tebi je jasno da Meksiko ima najviše skijališta od svih zemalja osim Kanade na dva poluotoka?

I još jedan paradoks,znaš li da je vlažnost zraka veća u prosjeku kodnas nego kod meksika...te da zapravo po vlazi i temperaturi više nama odgovara igrati u Recifeu nego Meksikancima? Zapravo jedino kaj oni imaju na svojoj strani je jet-lag kojeg nemaju praktički
Sve super, sve 5. Samo koliko ljudi zivi u planinama, a koliko u ostatku zemlje? Prosjecna temperatura za vec spomenuti Mexico City? A prosjecna za Zagreb npr? Ne da mi se googlati, no iz prve ruke znam da Zagreb nema prosjecnu godisnju temperaturu od 18C

I da, monsunska klima ide uz subtropsku, no ne podrazumjeva se. Subtropska klima =/ monsunska.

Po vlazi mozda vise odgovara nama, no po temperaturi? Po cemu tu odgovara nama? Vecina hrvata zivi na sjeveru nase zemlje, a vecina Meksikanaca u nizim krajevima. Provjeri temperature kod njih u nizim krajevima (strasne zime od 15C) naspram nasima.

P.S.
I u izjavama nasih igraca kazu da temperature i nisu neki problem, koliko sama vlaga. Ako cemo vec nastaviti pisati o budalastinama, onda mozemo spomenuti i velicine gradova koje poprilicno utjecu na istu (smog npr.). Rekao bih da su i tu mehikanci u prednosti

P.P.S.
I eod sa moje strane, jer o ovako debilnoj temi nemam sta dalje za reci
Mileni je offline