View Single Post
Staro 09.06.2014., 22:01   #874
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Aj da ti dočaram malo jel vidim da si neupućen a ja ispadam bjesan.Znači postoji Race Line, to ti je zamišljena linija koju svaki od njih gađa da bi što bolje prošao zavoj.Taj Race Line nije isti za bolid koji napda zavoj na početku i kasnije u zavoju.Race line postoji i na ravnicama takođe tako da oni ne smiju skretati lijevo desno po stazi kako hoće(naravno kada je netko u blizini njih).Znači Perez i Vettel imaju jedan race line a massa drugi.Vettel se kroz zavoj drži svog race line a Perez izlazi(tj uopće ne skreće,zato ti nisi vidio da je on uopće skrenuo,a u tome i jest problem što nije skrenuo a trebao je) iz Race Line i ulazi u Massin koji ga obilazi u punoj brzini(pravilo glasi da se smije jedan puta promjeniti putanja radi obrane pozicije ali to mora biti izvedeno tako da se ne ugrozi drugi bolid,znači nemoš se zabiti u nekoga i reći pa ja sam se branio) i još k tome počinje kočiti 50m ranije od uobičajene točke kočenja.A upravo je za to i kažnjen ,za nedopušteno branjenje pozicije i izazivanje nezgode.Da se htjeop braniti kako spada trebao je to napraviti50-ak metara ranije a ne kad mu je Massa na pola metra i 50kmh brži.A što se tiče kočenja postoji nešto što se naziva Telemetrija bolida i suci je provjeravaju u takvimm situacijam da vide da li je vozač napravi šta drugačije ( i samim time namjerno uzrokovao situaciju) e a Perez je počeo je kočiti nekih pola sec ranije nego inače.
A da je Massa panj to se slažem.
Prki je offline   Reply With Quote