09.06.2014., 09:41
|
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Autor Bubba
Zbog konfiguracije kuce, imam nekoliko mjesta u kojima se svijetlo pali neovisno o dobu dana, sto je bilo 6 GU10 halogenki od 50W. U kuhinji i dnevnom boravku je bilo jos 14 takvih, dakle, sve skupa 20 50W zarulja. Ako uprosjecis zimu i ljeto, gorile su sigurno 4 sata dnevno (mozda cak i vise kad dodje yebena zima pa je mrak od 4 popodne do 8 ujutro, dakle, kada su svi doma vise-manje), pa se investicija u 5W GU10 5050 LEDice apsolutno isplatila, jer su me ispale $4 komad i traju vec godinu dana - ergo, isplatile su se vec itekako.
Sad, s druge strane, mislim da i dalje postoje ogranicenja takvog "tockastog" svjetla bez obzira na kut rasapa, ali sad, to je pitanje individualne primjene.
|
poz.
moze malo detalja za ove Gu10 5W sto si uzimao jer imam slican problem kao i ti (kuhinja i dnevni sa hrpom Gu10 50w zarulja), ali nisam uspio naci Gu10 koji bi me zadovoljio sa jacinom svjetla.
druge zarulje u kuci sam zamijenio sve (klasicno grlo) i stavljao 10-12W "corn"-ove i tu sam zadovoljan jako, nijedna nije otisla, a imaju preko godinu dana.

|
|
|