View Single Post
Staro 09.06.2014., 09:41   #413
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Zbog konfiguracije kuce, imam nekoliko mjesta u kojima se svijetlo pali neovisno o dobu dana, sto je bilo 6 GU10 halogenki od 50W. U kuhinji i dnevnom boravku je bilo jos 14 takvih, dakle, sve skupa 20 50W zarulja. Ako uprosjecis zimu i ljeto, gorile su sigurno 4 sata dnevno (mozda cak i vise kad dodje yebena zima pa je mrak od 4 popodne do 8 ujutro, dakle, kada su svi doma vise-manje), pa se investicija u 5W GU10 5050 LEDice apsolutno isplatila, jer su me ispale $4 komad i traju vec godinu dana - ergo, isplatile su se vec itekako.

Sad, s druge strane, mislim da i dalje postoje ogranicenja takvog "tockastog" svjetla bez obzira na kut rasapa, ali sad, to je pitanje individualne primjene.
poz.
moze malo detalja za ove Gu10 5W sto si uzimao jer imam slican problem kao i ti (kuhinja i dnevni sa hrpom Gu10 50w zarulja), ali nisam uspio naci Gu10 koji bi me zadovoljio sa jacinom svjetla.
druge zarulje u kuci sam zamijenio sve (klasicno grlo) i stavljao 10-12W "corn"-ove i tu sam zadovoljan jako, nijedna nije otisla, a imaju preko godinu dana.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote