View Single Post
Staro 09.06.2014., 09:00   #1658
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
jebes kamerun, jebes meksiko, jebes brazil. alo ljudi, jeste vi gledali kvalifikacije??? one jebene kvalifikacije koje smo jedva na jedvite jade prosli pod stimcem, a bila opaka masina, bili momcad koja gazi sve, la-la. otisao stimac (sa razlogom), dosao kovac. jesmo briljirali, ili hocete bolje - jesmo odigrali jednu tekmu na koju mirne duse mozete reci -> e ovo valja??!!
Je sve to stoji, već sam napisao da od Istanbula 2011. nismo odigrali veliku utakmicu protiv jakog protivnika, i da je zbog toga jako teško reći koliko ova momčad može.

No opet, ako ćemo se bojati Kameruna i Meksika, bolje da nisu ni dolazili.
Kamerun je ekipa bez velikih zvijezda izuzev Etooa koji je na zalasku karijere) i koja trkom nadoknađuje manjak kvalitete.

Meksiko je također ekipa bez većih zvijezda, ali vrlo disciplinirana, dobro stoji na terenu i čvrsto igra.

Zvuči poznato? Ima takvih ekipa i u Europi i složit ćete se da smo načelno jači od njih (barem na papiru jel) kad se zbroji igračka kvaliteta. Bez nekog podcjenjivanja tako stoje stvari. A to naravno ne znači da ćemo ih dobiti, sjetiomo se Ekvadora i Japana s drugih SP nastupa....

Brazil... Ne može me nitko uvjeriti da je ova njihova ekipa jača od one iz 2002 ili 2006.

Neymar ili Hulk možda mogu sami na individualnu kvalitetu riješit tekmu, ali nekad je Brazil imao četvrocu petoricu takvih u prvoj jedanaestorici...
Jest, imaju čvrstu obranu, ali nisu nepobjedivi. I ona ekipa predvođena čokoladiziranim Cicom juniorom koji je disao na škrge već nakon 15 minuta je čisto solidno odigrala protiv Brazila.

Citiraj:
mi imamo finu sredinu i to je to. mandzo je pokazao na proslom euvropskom, bljesnuo i nema ga bas u zadnje vrijeme. tko drugi iole bolje zna sa loptom u napadu? dudu koji nakon onog krsa nikad nije se vratio u formu? olic koji trci ko sumanut, ali samo to moze? rakitic koji niti nije pravi napad, ili modric? jelavic, koji se mozda nade na pravom mjestu?
Imamo solidnu obranu, izvrstan vezni red, i vrlo dobre opcije u napadu.
Sve to skupa se da dobro posložiti, pitanje je samo ima li izbornik dovoljno kvaliteta da to posloži, i ima li dovoljno vremena da ih uigra.

Citiraj:
kakva prejaka ekipa? ali ponavljam, nama je najveci problem upravo obrana i mozda necemo biti toliko losi na sredini i do nekih 20 metara protivnickog gola, ali najvise me strah upravo nikakve obrane i toga sto nemamo jako dugo nekoga tko samo - trpa.
Sve se to da posložiti, nismo mi nikad imali brzu obranu, uviejk su tu bili teškaši pa j to znalo više nego dobro izgledat. Ćorluka je spor, al ijedan od inteligentijih braniča, odličan tehničar i dobro čita igru. Lovren, izvrstan ove sezone, proglašavan s više strane u momčad sezone Premiershipa. Šifo također dobar.

U napadu imamo dobrog izbora, borbenog i za presing uviejk spremnog Mandžukića koji je ujedno i prema brojkama najbolji napadač svijeta u igri glavom, brzog Olića, teškaša Jelavića perspektivnog brzog i snažnog Rebića. I naravno Dudua, koji možda više nikad nije bio na istoj razini nakon ozljede, alii dalje je rođeni strijelac, najbolji kojeg smo imali nakon Šukera.

Citiraj:
ja se nadam da grijesim, kao i svaki iole ljubitelj nogometa (pogotovo reprezentacije drzave u kojoj sam roden i u kojoj zivim), da cemo proci dalje u skupini. ali ovo gazenje plitkog potoka, fap i zaba, kakav tamo kamerun, imamo 5, 7 bodova?? zivi bili pa vidjeli.........
Svi se tako nekako nadamo, a svjesni da su se sve opcije moguće, kako ona s prolaskom dalje, tako i ona s nulom u rubrici bodova nakon tri utakmice

Ja se još bojim sudaca i navlačenja za domaćina... Brazil bez obzira na igru mora proć dalje. Zemlja je ionako na rubu sukoba, i ispadanje Brazila će samo pojačati ogorčenost i pesimizam naroda, time i potencijalne nerede i sukobe. Vidimo po jučerašnjoj dojavi o bombi da rade i na tom polju...

U tom smislu možda je dobro da s njima otvaramo SP, pred očima cijelog svijeta možda se neće usuditi jako navlačiti, neka im to odrade u preostale dvije tekme

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 09.06.2014. u 09:19.
Roberto je offline