Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 08.06.2014., 08:59   #30398
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
Zasad su odlicni jalapeno vec formira plodove, a pitanja su kada da im stavim tekuce gnojivo (nekidan sam im stavio salitru) i koliko cesto, treba li postavljat slamu, te kako se rijesit mrava (iako ima samo pokoji)?
Koje tekuće gnojivo bi stavljao?
Kupi kristalon ili neko slično kvalitetno gnojivo i gnoji s njim (ne sranja poput tekućeg Plantella univerzalnog gnojiva), u malo slabijoj dozi od preporučene i ne prečesto. Papričice ne trebaju puno gnojiva, a ako pretjeraš i spališ biljku, jako ćeš ju usporit u rastu, zato je bolje manje gnojit nego više i miran si

Ja sam kad su bile manje pognojio svega dva tri puta sa zelenim kristalonom za rast biljki. A sad kad biljke cvjetaju i formiraju plodove gnojim 1 tjedno ili 1 u dva tjedna s crvenim kristalonom, za cvjetanje i plodove. Ako ćeš gnojit folijarno u slabijoj dozi onda možeš i češće.

Slama, sušena trava i sl se stavljaju oko biljke da zadržavaju vlagu i da spriječe rast korova oko biljke. Nije nužno, ja uglavnom ne stavljam ništa, ali ako staviš nećeš pogriješiti.

Mravi ti neće napraviti nikakvu štetu na papričicima, ne moraš brinuti oko njih

Uši i druga slična gamad su druga priča

E sad, da budem on topic, jučer radio kotlovinu i ubio se. Zakačim sliku poslije