View Single Post
Staro 06.06.2014., 18:57   #1
juiced
Premium
Moj komp

juiced's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
(riješeno) WD Caviar Blue 320 GB - oštećen MBR / BR?

Večer, naime imam interesantan problem sa ovim diskom. Do prije par dana bi kompu trebalo dobrih 40-50 sekundi da nakon pritiska tipke dođe do POST-a.

Mislim si da nije memorija oštećena, obavim 2 memtesta, sve ok. Čak i premjestim memoriju u druge utore. Promijenio cmos bateriju, opet isto. Zamjenim SATA kablove, opet isto. Apdejtam BIOS, opet isto. Povrh svega toga, u POST-u (a time niti u BIOSu) nebi bilo diska na popisu, a u Windowsima bi se vidio. Nekad ni u Windowsima.

Prekjučer odštekam sve SATA uređaje osim SSDa i komp se upali u roku keks. Uštekam snimač, ni to nije problem. Uštekam WD disk, eto opet treba 40-ak sekundi da dođe do posta, umjesto njega stavim hitachijev disk i sve štima.

Ubacim taj isti WD disk u vanjsku ladicu i vidi vraga - opet mu treba jedno 40-50 sekundi da ga komp prepozna i pokaže u My Computeru.

Sad, sve je bilo ok do unatrag 2 mjeseca kad je to sve krenulo. Da li je moguće da je nešto poremetilo/oštetilo MBR pa da mu zato treba toliko da starta? HD Tune ne pokazuje greške ni u SMART statusu, niti u error scanu.

Dakle, nakon što ga komp prepozna, sa diskom se može normalno raditi.

MBO je Asus P8Z68-V LX.

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: juiced. 06.06.2014. u 19:07.
juiced je offline   Reply With Quote