View Single Post
Staro 05.06.2014., 22:58   #5341
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Zanimnljivo je kako se slijepo drže zakona kada isti ide u prilog njima
Recimo ADM uopće ne šalje jamstveni list, pa samo čekam da mi nekakav artikal kupljen tamo ne budu zaprimili samo sa računom...
true true... ajde baš javi kako je bilo, snimi razgovor ja sam se ubijao danima s njima oko toga, na kraju ih odjeb*** i otišao u msan direkt i tamo mi bez frke primili po SN

Citiraj:
Autor xpsp1a Pregled postova
Pozdrav,

trebam malu pomoć i savjet oko prava na ostvarivanje garancije.

Kupio sam Logitech miš G500 putem Portia, imam njihov orginal račun ali nemam neku naljepnicu za koju mi kažu da je bila zaljepljana za ambalažu, nemam pojma, možda je, možda nije, ambalažu sam bacio. Miš je još u garantnom roku ali kako su mi objasnili u Portiu imam problem ako nemam tu naljepnicu i dali su mi savjet sa de pokušam obratiti Microlineu ili MR servisu. Pisao sam i njima ali odgovor nisam dobio.

Inače miš ima problema sa samostalnim duplim klikom, a nekada niti jednim klikom što vidim po netu da je neka tvornička greška...

Šta mislite dali imam neke šanse predati taj miš nekome na servis, pošto vidim Logitech nema ured u Hrvatskoj, ili da ga bacim....
pošalji portiu broj računa i neka ti provjere tko je točno uvoznik za taj miš, jer moraju znati od koga su baš baš taj tvoj kupili. Onda kada ti jave, reci da im šalješ o svojem trošku taj miš i kopiju računa prema njima te da ti vele kuda trebaš poslati, koja je njihova adresa. Oni ce reci da oni nemaju veze s time i poslati te kod uvoznika iliti ovlaštenog servisa. Onda ti opet njima veliš, da su oni po zakonu dužni taj miš zaprimiti i prosljediti ovlaštenom servisu jer trgovac je odgovoran za proizvod koji je prodao

"2. Proizvod ste reklamirali u trgovini u kojoj ste ga kupili i dobili odgovor: “Mi smo to prodali i nemamo ništa s tim. Obratite se ovlaštenom servisu ili dobavljaču”.

Ovo je pogrešno. Odgovornost za nedostatak je na trgovcu. Reklamaciju podnosite na mjestu kupnje, a ne kod dobavljača, proizvođača ili servisera. Trgovac je dužan omogućiti podnošenje reklamacijei riješiti je.
"
izvor: http://potrosac.mingorp.hr/hr/potros...k.php?id=12494

Tu ce ti najvjerojatnije prihvatiti reklamaciju bez dodatnih natezanja, ako ne budu javi pa cemo dalje

--------------------------
S portiom sam imao 2x takve probleme, i nije mi jasno zašto i kako oni mogu biti iznad zakona i tjerati nešto po svojemu? Obrati se uvozniku, pa hebe**** se meni za uvoznika, kupio sam kod tebe tebi cu i vratiti...
FRipper je offline   Reply With Quote