Tema: Bt Net
View Single Post
Staro 04.06.2014., 22:10   #103
ludi48
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor vrodic Pregled postova
BTNet kabel u gornjoj Dubravi:

Loše, ping i propusnost očajni kad god je gužva (popodne, večer, vikendi). 8mbit ide ispod 1mbit, ping preko 140 ms do prvog hop-a uz packet loss. Detalji ovdje: http://internauti.ajmou.eu/2014/05/k...scription.html
pogledaj http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/

Mozes dosta podataka izvuci (izmedu ostalog, dali je (euro)docsis), pa cak i kolika je propusnost na pojedinom (ili cak svim) downstream/upstream kanalima i koliko "trenutacno korisnika" ima na pojednom up/downstreamu, osim ako posve nisu onemogucili snmp.

Koriste 7 ili 8MHz kanal za digitalne programe, u koje moze stati vise/manje do 8 programa.

Vjerojatno koriste cisco cmts ubr7246vxr u kojeg ti stanu i 2.0 i 3.0 (euro)docsis kartice, (cisto sumnjam da imaju ubr10000 i bolje jer masno kosta, kod nas zasigurno ubr10000 i jace modele ima samo bnet).Mislim da se u vxr-a moze staviti 1 kartica za izlaz sa max 4 gigabitna ethernet izlaza.Jedna je eurodocsis2.0 kartica sa 8down i 2upstrema, a u vxr stanu cetiri takve.Sad postoje razlicite kombinacije sa limitiranjem korisnik softverski ili hardwerski. Dosta ovisi kakva je mreza kod tebe (pojacala, opticki cvorovi, kablovi, koliko korisnika, itd).

Pojacala i opticki cvorovi moraju izdrzati (u smislu propusnosti) up/downstream kanale i tih 130 digitalnih kanalam , ako mreze nije kvalitetna (aktivne i pasivne komponene), onda ti se izmedu ostalog desavaju stvari koje si naveo na webu.

Zasto ne rade na tome (i dali uopce rade na tome) da poboljsaju kvalitetu usluge, neznam.Trebala bi biti borba za svakog korisnika.

Odlican clanak.Thumbs up za face grupu. FTTH i VDSL su vec na pojedinim podrucjima, a docsis3.1 ocekujem kad mi necak krene na faks (a tek je u osnovnoj)

Probaj naci boljeg operatera, kako je i viper predlozio.

Zadnje izmijenjeno od: ludi48. 04.06.2014. u 22:20.
ludi48 je offline   Reply With Quote