View Single Post
Staro 04.06.2014., 19:41   #149
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
istina, da imamo veća primanja sigurno bi radije kupio tu i tamo i original.

nažalost neke igre znaju biti i 400kn a za hrvatski đep je to too much...
Ja ne vidim problem u cijeni igara. Ima ih i besplatnih, a ima i smeća percijenjenih. Njih ne kupujem i to je to. Jedino sam diablo platio malo više. Ostale kupujem vani, a ako je moguće kupim ruske verzije. Na steamu su igre često na akcijama, humble bundle ima dobrih bundleova, BF3 je free....

Windoze koštaju desetinu nekog poštenog računala. Ljudi se žale na software, a imaju računala skuplja od mog clia.

S druge strane, cijene specijaliziranog i produkcijskog softwarea su pre-bolesne. Mislim da sam prethodno napisao, ali ponavljam: nama su računala gratis. Nisu besplatna, ali naspram licenci su zanemariva stavka.
Primjera radi, 2 hosta sa hrpom rama i po 2 procesora vrte desetke virtualki. Oba koštaju ispod 100k kuna. Samo AutoCAD licence koštaju 50k kn svaka. SAP je bolesno skup, vMware je skup, Siemensov NX je papren, Windows data centar je skup pa antivirus, pa mail adrese. Lista je podugačka.

Sve se to na kraju isplati, ali mora se vrtiti velika lova. Ne vidim kako bi to mogla podnijeti neka manja firma. Tu ja vidim problem.