Yak 9T 37 mm sa HE anti avion granata i bombarderi lete ka zemlji brze nego bombe

Sta je i glavna uloga ovog 38mm topa, skidanje bombardera, nikako koristit rafalnu paljbu (rasipa cca 3-10 stupnjeva ako ne i vise) nego rucno jednu po jednu, defakto ovaj avion i njegov veci brat 9K sa 45mm

mozemo zvat snajperima ako ce mo vuc paralelu sa klasicnim pucačinama.
Sad neko moze rec da su super za trolanje, hmmm onda bi isto tako mogli rec da je bombardiranje necje baze sa visine od 5-6 km trolanje, eto ja nabavija ljek i za to

U arcade mode di se municija obnavlja ima donekle smisla ic lupat druge lovce jer stvarno je tesko pogodit nekog ko vrluda ko zec, al kad ga pogodis nema ga vise, mene je juce napa 9K (fora kako se cuje top) i skinija me valjda sa zadnje dvije granate (Bf109 izbusen ko švicarski sir i opet sam uspija dugo vrludat da me ne pogodi sa prvom granatom).
30 granata je malo i kad ih ispucate u arcade modu bjez dok se riloda ili u realistic bjez doma jer jedan 12.7 mm nije puno, ok i 12.7 mm u realistic moze srusit lovca i ako bas imas srice i nesto vece, ali on je tu vise da poplasis neprijatelja nego da oboris, narocito u arcade modu.
Ako danas bude vremena i srice malo cu po prvi put proseta 45 mm posto vec neko vrijeme sjedi jadan zaboravljen u hangaru, otkljuca ga i zaboravija na njega posto sam se zabavlja sa manjim bratom

od 37 mm.
Javim dojmove sa četrspetice, navodno dosta rasipa cak i kad se polako puca + dobra je kad treba naglo prikocit