Nego, malo o Cubotaru... u biti, lako za mobitel, ovo je više da vidite stanje stvari o šopovima, pogotovo onima u koje su se neki kleli da su pošteni, radišni i da rade za dolar dnevno i da nebi trebali olako potezati claimove na PayPalu.
Uživajte u podužem tekstu
Pred desetak dana kontaktirao sam nekakvog predstavnika Cubota za "europsko" tržište, kao otvaram hrvacko tržište i oću zastupstvo. Tražio sam 1 komad mukte da napravim exibit pa da onda naručujem možda i 50-100 komada, za početak 20 sigurno, ovisno o zainteresiranosti pojedinaca
Citiraj:
Dear sir Dragutin Brkovic.
Thanks for your email. I am Ping Pong Čang Šlang* (pravo ime poznato redakciji, kao i e-mail, kao i podatak odakle sam dobio e-mail adresu ) from cubot company. where are you from ? We are very glad to cooperate with you. I will provide the best price and service to you.
Since our MOQ that is 50pcs. but at begining.i can reduce MOQ to 20pcs.
the price same with 50pcs order. Unit Cubot X6 price is USD88 if order 20pcs. If order MOQ 100pcs price is USD75. If you have interesting to cooperate with us. please just feel free to contact with me.
Looking forward to receive your respond soon.
|
Nakon toga mu ponavljam da mi treba free sample kako bi ga pokazao ekipi
Citiraj:
Thanks for your reply. 1pcs sample in your shop. Very same case. You can order 1pcs sample. if you send the payment from paypel. and incldue shipping cost.
You can send USD106. the payment include paypal fee. shipping cost. the phone cost. if you are no problem. please send your paypal account to me.
I will send the invoice to you from there. the free shipping send by Singapore post. if you need fast, You can choose DHL. the charge a little more.
if you have any other questions. please just feel free to contact with me. also you can add my skype. thanks
|
Nakon toga sam mu rekao da ipak Cubotar nije interesantan, da pregovaram sa ZoPotom jer će mi poslati free samplove
Citiraj:
Dear sirDragutin Brkovic.
We are so sorry to hear that. You can send USD99 for first exibit unit. We are better quality than zoppo.
I am waiting for your good news. keep in touch with me. have a good day.
|
Rekao sam da sam zauzet pregovorima sa zopotom i da zasada nisam zainteresiran za Cubota.
Citiraj:
How are you. so what is your plan? Hope we can start the cooperation ASAP. Looking forward to receive your respond.
|
Na kraju mi se više nije dalo trollat lika, pa sam mu rekao da sam skroz odustao od svega (i od njega i od zopota) jer su mi problem uvoz i garancija (a i da ne izazovem veći međunarodni incident

)
Lik je samo napisao "I understand. best regards" i to je to. Ovaj razgovor je trajao od ponedjeljka 26.05.. do jučer, 03.06. Nisam htio ništa ranije pisati dok emisija ne završi
Dakle:
1 komad - prvo 106 USD, pa 99 USD
20 kom - 88 USD
100 kom - 75 USD
I to cijene prema meni, anonimusu iz milijon kilometara udaljene zemlje. Što mislite kolike su cijene onda za lokalne čajniz sellere? Ovo sam postao čisto za info da se probate uvjeriti kako stvari stoje što se Cubota tiče, marke koja u biti ne postoji nego je rebrandacija nekakvog generičkog sklopovlja, koliko "koštaju" i vrijede ti mobiteli i koliko Banggood i slični lopovi deru na maržama pa mogu velikodušno dijeliti sve i svašta po affiliate programima.
Ne kažem da nije slučaj sa ostalim brandovima, no eto, u Cubot smo imali najviše zakletvi da je vrhunski, što nam i jedan oglas sa ovog foruma dokazuje
Toliko o jadnim kinezima po tim dućanima koji rade za dolar dnevno jer provizije skoro da i nemaju. Over and out.
P.S. - valjda vam je jasno da se ne zovem Dragutin Brković