Citiraj:
Autor doublev
Ovi superzoomovi nisu neka sreća. Ako želiš imati samo jedan objektiv onda možda DSLR nije za tebe. Ja bih uzeo tog Nikona. Dobro si predložio da višak novaca staviš u neki objektiv. I odabrao si baš taman dobar kojeg dodatno uzeti. Kako je Aski reako, ti već imaš tog Nikona samo što to još ne znaš 
|
Da, obojica ste vjerojatno u pravu, ali mi je trebalo da mi netko to potvrdi
Samo jedan nesporazum - nisam mislio da imam namjeru imati jedan objektiv za dSLR - jesam noob, ali svjestan sam da bi s takvim ciljem bilo besmisleno ići u čitavu priču.

Samo sam mislio da će mi kao početniku MOŽDA biti jednostavnije za početak učiti sa jednim "svestranijim" objektivom kojeg ću uvijek nosati sa sobom (i kojeg će kasnije možda biti vrijedno zadržati za walkaround), dok ne vidim što mi uopće treba i u kojem smjeru namjeravam ići sa fotografiranjem ... možda sam u krivu? Trenutno mi teleobjektivi izgledaju veoma privlačno, svjestan da pritom trebam pristati na neke kompromise.
@Bravo: video mi nije previše bitan ... glavno mi je da je kvaliteta snimke negdje "u klasi", a smatram da je D5100 pristojan (malo su mu valjda zakinute kontrole u live viewu dok snima, no mislim da ću sa tim moći preživjeti - a vidim da ima i neki custom firmware koji to riješava

).