Citiraj:
Autor Valley7
Savjetujem glupoj državi da štampa svoje beskamatne pare umjesto da posuđuje tuđu lihvu koju će otplaćivati naši praunuci. 
|
Ah, da, dobro poznati Topčider model. Puno dobrog je donio bivšoj državi, cijena štruce kruha se sa protokom vremena povećavala (bar u nominalnom iznosu) tako da je ujutro bila 7 milijardi dinara, a navečer 8 milijardi.
A sada malo računice. Hoću sebi kupiti iPhone 5S 16 gb. U pretplati koju sam uzeo cijena istog je 18 kn + 24 rate po 75 kn, dakle 1.818 kn.
Radi se o T-comovoj Obitelj XXL tarifi, gdje za 400 kn mjesečno četiri broja imaju neograničeno zvanje prema T-Com i T-mobile mrežama, neograničene SMS-ove, 5000 minuta prema drugim mrežama i 5gb flat internet. I to sve bez naknade za uspostavljanje poziva. Na to se dodaje po 5 kn radijske frekvencije i 10 kn harača, tako da na kraju ću plaćati 460 kn cijelu pjesmu. Znači, u 24 mjeseca ću dati minimalno 11.040 kn. Ako oduzmemo cijenu telefona, ispada da ću dati 9.222 kn samo za uslugu koju plaćam za 4 telefona, odnosno 96 kn mjesečno po priključku.
A sada da vidimo kako ćemo taj isti mob kupiti na Njuškalu. Cijena je 3.200 kn za novi vakumirani uređaj sa garancijom i računom (iako su cijene u prosjeku veće, uzeo sam najnižu dostupnu). Dakle, odjednom pljusnem 3.200 kn i sada moram pronaći za 7.840 za dvije godine i četiri priključka sličnu uslugu. Dakle, za 81,67 kn mjesečno moram imati besplatne pozive prema T-comu i T-mobileu, neograničene SMSove, 1.250 minuta prema drugim mrežama (5000 podijeljeno na četiri, iako jedan broj može potrošiti svih 5000 minuta ako ostali ne troše ništa bez ikakve dodatne naknade) i 5 Gb prometa po 4G brzini, ako se prekorači onda se smanjuje brzina i nema naknade.
Moje pitanje je: da li postoji takva ili usporediva ponuda kod drugih operatera?