View Single Post
Staro 15.08.2005., 13:55   #51
provokator
Premium

provokator's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Originally posted by Kova
A ovo da li bi radilo da se okrene, sam si složi sliku u glavi i daj odgovor, je to čista logika .. toplo ide gore .. dalje slaži sam vjerovatno bi radilo no u drastično manjem omjeru. No to je slično kao da si pitao da li bi auto vozio na krovu ... bi ako se baciš niz brdo .. (neko vrijeme bi radilo :P )
nije u heatpipeovima samo stvar u tome sto je gore, a sto dolje... bilo je jos dosta davno, kad su se heatpipeovi tek poceli pojavljivat u hladjenju, nekih testova i rasprava o tome kako okretati pajpove od coolera jer onda jos proizvodjaci nisu ostavljali toliko mjesta oko socketa pa je bilo jos vise problema nego danas... uglavnom radili su i naopako, ali su bili malo manje ucinkoviti (jasno da pomaze ako toplina ide prema gore). pitanje sa okretanjem naopako sam postavio jer je tu u raspravi ipak vise ljudi koji su propustili svasta kroz ruke i svasta isprobavali, a i rasprava je o layoutu na plocama pa su me zanimala iskustva i konkretne informacije, a ne podatak da se toplina u pravilu dize
provokator je offline   Reply With Quote