View Single Post
Staro 01.06.2014., 19:39   #4
hrca
...(=_o)...

hrca's Avatar

Datum registracije: May 2004
Uglavnom, imam dva routera, jedan je vip-ov (homebox) koji ima izlaz na internet(hsdpa), drugi je tp-linkov ali je modan s dd-wrt i nema izlaz na internet(nemam ga gdje žičano priključiti na internet).

Panasonic G30 i Marantz SR5008 su putem lan kabla spojeni na tp-link.

1) Kada tp-link prebacim u CLIENT mode i povežem s homebox-om, onda se uspostavi bežična veza između ta dva routera i omogući mi internet na panasonicu i marantzu. Međutim kada se s mobitelom (HUAWEI Ascend P1) spojim na homebox i pokušam pronaći ova dva uređaja nema šanse.

2) Kada tp-link prebacim u AP mode, onda mi se naravno pojavi nova mreža dd-wrt koju pušta tp-link jel je u ap modu, i tu naravno nema interneta jel se tp link ne može povezati s homeboxom a žičano ga ne mogu spojit na net nikako...ali kad se preko mobitela povežem na tp link onda mi uredno prepozna oba dva uređaja i prorade oba dvije aplikacije (marantzova aplikacija nešto šteka, ne znam jeli problem u aplikaciji ili ću morat hard reset na recieveru napravit, ali uglavnom ga prepozna i poveže se s njim)

Dakle, ono što ja želim je:
1) LAN kabelom povezati panasonic i marantz s routerom (tp-link)
2) Bežično povezati tp-link i homebox
3) Omogućiti internet na panasonicu i marantzu
4) Spojit se bežično s panasonicom i marantzom preko mobitela

Mislim da je problem oko IP adresa i da bi trebalo postaviti fixne IP adrese, ali mi to sve nije baš najjasnije

Na tp-linku postoji još i mod CLIENT bridged mode, osnovna razlika između CLIENT i CLIENT bridged je u tome što se u 1. slučaju tp linku postavlja ip adresa 192.168.2.1, a u drugom slučaju 192.168.1.6, a ip adresa homeboxa je 192.168.1.1.

Probao sam i u CLIENT bridged modu, ali opet nisam ništa postigao

Zadnje izmijenjeno od: hrca. 01.06.2014. u 19:52.
hrca je offline   Reply With Quote