View Single Post
Staro 31.05.2014., 14:24   #3607
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
@sale
Pa vodim se statistikom malog uzorka normalno. Pa nije ono sto ja napisem u vezi toga 100% tocno, ali ako znam 100 ljudi, od tih 100, 20 je imalo probleme otkad je na IMS-u, to je prilicno velika stavka, pogotovo jer je ims nepotreban. Nisam ja sad provodio sluzbena istrazivanja, niti ih tako predstavljam.

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Za kraj sandokane111: vidim da nisi shvatio uopče.
Jedini tko nije shvatio si ti izgleda. Ovaj gore opis situacije je tako los da mi se uopce ne da ulazit u raspravu oko njega. Kao da ja opisujem racunalo s "imas nekakvu kutiju, iz nje izlazi struja i nekakav signal u monitor i onda se tebi na monitoru prikazuju stvari".
Citiraj:
1. signal nije signal - bio je na analogiji
iptv je analogija? Daj procitaj sto sam napisao. Usporedio sam ims i iptv...
Citiraj:
2. linija ima maksimalnu propusnost koja određuje odnos signala i šuma što indirektno određuju drugi faktori od spojeva do toga da li u blizini ima analogije ili mixa
I jos jedno 100 drugih stvari odredjuje tu propusnost. Koja je poanta?
Citiraj:
3. kad imaš max linije - ako je to recimo 5 ti pustiš IMS kojem treba još 1 (znači 6 total) - riskiraš da će doć do pucanja linije
4. kako je sve automatski konfigurirano - čim par puta pukne modem sam spušta max brzinu
5. u pravilu spuštanje brzine rješi problem
O boze, ti uopce ne citas sta ja pisem. Ajde procitaj samo zadnji pasus sto sam napisao. O tome se i radi.....
Citiraj:
6. ako je centrala slučajno krivo konfigurirana ili postoji stara kartica (tipa što je meni bilo adsl2 ne plus) - korisnik mora biti poprilično uporan da se to riješi.
Centrala krivo konfigurirana???? O boze.
Citiraj:
7. postoji još jedno riješenje: da ti tehničar na centrali ručno namjesti profil ali to obično traje do prvog reseta linije jer nakon toga opet vuče default postavke.

Rezime: bilo šta može izazvat pucanje linije (drugi max tv, ims, veća brzina neta itd.).
Rezime: Baratas s stvarima koje neznas i vjerojatno je bio tehnicar tcoma kod tebe i napricao sve i svasta u tom trenutku, ti si to onako nesto pohvato i sad imamo gluhe telefone i "krivo namjestene centrale" u prici.
sandokan111 je offline   Reply With Quote