Zahvaljujem se obojici na prijedlozima. Dali ste mi materijala za razmišljanje i sad imam referentnu točku za daljnje istraživanje i proučavanje testova i usporedbe.
Poznavajući sebe, na kraju ću vjerojatno kupiti križanac ova dva predložena stroja.
Nego kada je već dana AMD konfa, da ju automatski ne otpišem bez da se informiram, pogotovo jer je osjetno jeftinija.
Ukratko u par riječi me zanima odnos predloženog AMD procesora i predloženih Intela:
- kakvi su po sirovoj snazi
- AMD ima 8 jezgri koje prema mojem saznanju nisu jezgre u punom smislu riječi, dok Intel opet ima samo 4 i HT tehnologiju... pretpostavljam da bi tih 8 jezgri trebalo ipak biti jače od intel 4+HT, ali iz intelove ponude vidim da se i ne uzbuđuju previše oko toga pa pretpostavljam da je to "tu negdje"
- ima li AMD u praksi primjenjivu hardversku virtualizaciju koja se može nositi sa intelovom
Što se tiče 5 godina garancije, ona mi nije nužnost (iako dobro dođe), jer za 3 godine će se i taj stroj počet gušit, a ionako će se odavno isplatit, pa ga neće biti problem zamijenit.