View Single Post
Staro 29.05.2014., 23:33   #6754
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Onak na prvu loptu sta se tiče usporedbe prikaza crne boje između konkretnog crt televizora i plasme rekao bi da nema neke razlike. To je zapravo stavka koja je uredna na oba televizora pa na to nisam niti obraćao pozornost. Moguće da plasma ima malo bolji ar filtar ekrana pa bi možda u osvijetljenom ambijentu crna na plasmi mogla biti bolja,ali u nekim zanemarivim vrijednostima. Šta se tiče sjena u prikazu crt je tu bolji jer nema onog "crnog snijega" ili efekta roja komaraca kakav se može vidjeti na plasmi ako se gleda preblizu ekrana. Kada se gleda iz veće udaljenosti taj detalj na plasmi se ne primjećuje. Kada sam uspoređivao lcd televizore (a uspoređivao sam ih dosta) sa crt-om odmah bi u oči upala ta velika mana lcd tehnologije jer u ambijentu reduciranog ambijentalnog svijetla za prikaz crne boje meni nema dobrog lcd-a.
Konkretan crt možda i nije bio neki top model svojevremeno (prije desetak godina kada je proizveden)ali dan danas ima strahovit kontrast, tj istovremeno jako dobru svijetlinu slike i bezprijekoran prikaz crne boje u jednom, što se valjda može još naći jedino kod oled tehnologije. Također oštrina slike je još uvjek odlična pa je gledat sd programe na njemu prava poslastica.
Mane su mu srednje prisutno disanje slike i ne baš vrhunska geometrija,50hz treperenje
darkijas je offline   Reply With Quote