Citiraj:
Originally posted by VedranP
2 mjeseca? okay, moje isprike. ali znam da su jedno vrijeme izlazili 'ko na tekućoj vrpci.
beta biosa i optimizacijskih za pojedini harver se nisam ni dotakao - oni su dobrodošla stvar.
lza 'hrpu idiota' se nebi složio, no to je tvoje mišljenje. kako to da im je baš ta ploča ubila pojedini ram?
ne govorim o grijanju samog rama, već vdimm regulacije. kod linearnih regulatora, ako se napajaju s 5v raila a ti koristiš 3.5v sav teret tog pada napona podnose mosfeti i zato se ploča tako grije. an8 ultra je po defaultu drito spojena na 5v rail ali koristi switching regulaciju vdimma (npr. isto kao regulacija za proc) koja je pouzdanija i ne grije se toliko. u prilog da u ovome ima nešto govori i sama činjenica da dfi u 10. mjesecu izdaje novu reviziju nf4 ploče koja, između ostalog, koristi upravo switching vdimm regulaciju.
|
Pa beta BIOS-e piše usti tip.
Samo DFI daje službene samo one koji su ispitani skroz-naskroz, fino gledaju reakcije korisnika i odluče kaj će iz beta BIOS-a ući u novi službeni.
Meni se to sviđa.
Ono "hrpa idiota" ide većinu "kućnih" korisnika koji nit su hladili memu ili su imali prešugave primjerke pa su skurili nešto.
Osim toga-lijepo piše u manualu:
WARNING!!!!
SETTING VDIMM JUMPER TO 4v CAN HAVE DEADLY EFFECTS ON YOUR HARDWARE.
YOU USE THIS SETTING AT YOUR OWN RISK!!!
Pa tko voli nek izvoli.
I ja sam imao par Corsa BH-5 modula koji nisu htijeli ići kao neki drugi pa ih nisam išao silovat i dizati napon u nebesa.
Neki izgleda ne znaju granicu.
Overclock traži dosta vremena i strpljenja-moje je mišljenje da većina sretnika koji su nekaj skurili nisu baš bili strpljivi.
Gle-o načinu regulacije bi se dalo pričati, kaj je tu je, ne možeš clockati i dizati napon a da se ne grije više.
Kad ja stavim sve na default-mogu se hladit kompom
Kad se digne proc na 1.6v i mema preko 3.3v normalno da će se grijati.
Mislim-kako netko može i pomišljati na neki extremniji overclock a da ne hladi komponente???
Nemoj zaboraviti da je bilo i puno bisera joji su se hvalili vani po forumima kak im DFI ide "ko avion" sa 20 pinskim napajanjem.
I onda dignu proc, naclockaju grafu, prebace jumper na 4v i fijuuuuu
Ode mema, ploča ili nekaj drugo.
Ili neki koji su CH module frljili na 3.6-3-7v...
A poslije vele-nisam prek 3.2v buraz ono materemi