Citiraj:
Autor nino
Neznam dali te hebe matematika, ali na tu cijenu dodaj 17%, koliko je pdv kod nas, pa dobijas razliku manju od 100kn. Nezna zasto ti to nije jasno.
Edit: Bas gledam, cijena kod mene dok je bila dostupna iznosila je 1631kn, znači na istom smo sa 25% pdv-a.
|
Razumijem ali je ono cijena sa uračunatim Švicarskim PDV-om (8% znam da bi trebalo biti 25% jer Švica nije EU,...), međutim toliko sam ja platio i ni lipe više matičnu ploču, međutim ono što sam zaboravio reći je to da sam kućište kupio u drugom shopu isto Švica ali se nemogu sjetiti koji, matičnu sam stavio samo kao primjer.
Još jednom napominjem nisam naručivao direktno već mi je frend (nije švercer i nisu ga gnjavili na granici i pokazao je što nosi) to pokupio kod svog tetka i donio doma jer je bio na poslovnom putu, a ta dva artikla su me ispala manje za 450 KN nego što bi platio kod nas u vrijeme kada sam naručivao, nemam zašto govoriti neistinu, znam Nino da se baviš time i pratiš te stvari svakodnevno, ali dali su bile akcije ili što ja znam u to ne ulazim, daleko od toga da se velika većina atikala ne isplati privatno povlačiti iz EU ili sl. i plaćati poštarine i šta ja znam, ali ako imaš kombu isplati se piknuti neki artikal 100% me jeftinije izašlo a i valuta se mijenja jer mi je onako na kraju pameti kada sam proračunao bilo nešto ispod 1400KN za ploču pred tih par mjeseci.
Kako je i kolega rekao ima u Njemačkoj samo što se neisplati jer nakraju dođe na par kuna razlike a nešto te ispadne kad računaš i više sa dostavom sve ovisi i sve je to meni jasno, mi smo ipak Hrvatistan nego je bit toga usporedi standard i živi vani komponente su jeftinije kako god okreneš a kod nas je kriva država i nitko drugi ja branim i prodavače i kupce i gazde jer teško je konkurirati danas a da imaš nešto od svog posla/prodaje.