Sve se to s kriminalom preuveličava.
U Washingtonu i NY su se križali kad su čuli da od svih lijepih, mirnih i pristojnih mjesta želim ići u Memphis. Toliko su me natrpali glupostima da sam taksi zvao iz autobusnog kolodvora (stigao sam u 2 ujutro) da dođe pred vrata
Nakon prvog dana grča u želucu gdje se okrećeš oko sebe i provjeravaš jel sadržaj džepova na svom mjestu, skužiš zapravo da su to većinom preuveličane priče.
OK, ima džepara po glavnim turističkim lokacijama, ali ništa što se ne može naći i u drugim gradovima. To je praktički jedini kriminal u dijelovima grada gdje se turisti kreću. U Parizu sam se dosad osjećao najmanje sigurno jer te doslovno vuku za rukav.
Bitno je stopiti se s okolinom. Svima koji planiraju ići u Brazil, preporučam da si nabave neku staru Nokiu s Ovi Maps. Isplanirate si lokacije, ubacite u favorites i slušalice na uši (glasovna navigacija). Stare Ovi Maps su imale i "breadcrumbs" opciju gdje ostavlja točkice po ruti kojom ste išli, tako da se ne možete izgubiti i lutati uokolo.
Eto, dosad nigdje nisam imao nikakve neugodnosti držeći se toga.
Par tipova koje sam i sam dobio...
Izbjegavati eye contact s ljudima. Ako netko bulji u tebe, samo držai svoj pravac i ne obaziri se na nikakve povike, povlačenja i sl. Čim se okrenete za nekim tko vam je nešto dobacio, već ste si 20% potencijalnog problema navukli.