Pozdrav, mislim da je vrijeme za novi komp, pa se eto javljam ovamo da vidim što vi, koji se kužite, mislite.
Kanibalizirao bih staru mašinu koliko mogu, što znači kompletna periferija (2 VGA monitora, miš, tipkovnica, 2.1 zvučnici), dva HDDa (160 i 250 GB, što mi je dovoljno), DVD, eventualno kučište koje nije ništa posebno, te eventualno napajanje koje me služi zadnje cca 3 godine. Riječ je o CoolerMaster RS-460-PSAP-J3 pa vi procijenite jel to dovoljno, jer ako nije imam plan i za njega.
Dakle sigurno trebam CPU, GPU, matičnu i memoriju, te po vašoj procijeni PSU i kantu.
Od kompa očekujem da bude relativno tih, ne nužno nečujan ali da ne ronda, tako da aftermarket hlađenje je definitivno opcija, no nisam toliko osjetljiv da bih išao na vodeno.
Ukoliko bih kupovao i kučište, ono bi moralo biti jednostavno, neupadljivo, crno i bez nepotrebnih LEDica.
Komp bih koristio za povremeno igranje (WOT, KSP, ETS2 s TeamSpeakom), te office alate i surfanje.
Na raspolaganju imam 4500 kn. Također primam i preporuke za dućane gdje bih mogao doći s popisom i parama pa da mi oni to sve nabave, a ja si onda to doma složim. Živim na Trešnjevci i preferirao bih nešto u tom dijelu grada ili prema centru.
Hvala