zašto dakok šuti, nemam pojma..
Da napomenem meni ovo prvi kineski mobitel. (coolpad f1)
Danas ga dobio tek popodne i ne mogu odmah pisat recenziju, treba ipak isprobat malo.
Dakle stigao mi je coolpad, zapakiran te s njime usb kabel, punjač, neki papiri(nisam ni pogledao), olovka za touchscreen i naravno baterija.
Dobio sam s njime bijeli poklopac, no u uglasu bilo da ću dobit srebreni. Meni to ne smeta, dapače još mi bolje bijeli odgovara.
Sad dojmovi, prvi dojmovi su mi odlični, ekran stvarno super, bez obzira što nije full hd. Veličina ekrana i samog mobitela je identična xperi-i Z, osim što xperia nema hardverske tipke pa ekran malo veći (back, home, menu tipke)
Mobitel je došao bez gapps, bez google playa i bilo kakvih sličnih aplikacija.
Napravio sam root, instalirao cwm, skinuo gapps i instalirao kroz cwm i sad sve te aplikacije rade super. Na coolpadu bilo jako puno kineskih aplikacija od kojih sam većinu mogao bez problema izbrisati. Kad sam napunio mob s aplikacijama imao sam problem, koji sam već riješio, no aplikacije tipa viber, whats app, nisu mi učitavale moje kontake, bez obzira što su kontakti bili uvezeni i radili.
To sam riješio aplikacijom "root app delete" kojom sam pobrisao još ostale kineske aplikacije koje su se stalno uključivale a nisam razumio ni pol posto.. ("C+" aplikacija blokirala kontakte). Sad kad nema više tih kineskih sranja(aplikacija) konačno sam zadovoljan romom, barem za sada, jer ovo bio užas od tih kineskih hijeroglifa.
Pošto imam mobitel tek nekih 5,6h ne mogu puno govoriti
No prvi dojmovi su odlični, brzina učitavanja i svega toga jako super, ram od 2gb radi svoje, ni jedan trzaj nisam primjetio a nije bilo nijednog crasha aplikacije ili bilo čega drugoga.
Odaziv ekrana je super i lagani dodir na ekran odmah prepoznaje.
Wifi signal je odličan, 3g, h+ rade i iznenađujuće dobro pošto živim 10km od čakovca i pokrivenost 3g signalom je užasno loša.
Glasnoća slušalice je super, zvučnik nije nešto preglasan a ni pre tih, neka sredina bih rekao.
Gps kolko sam probao u kući odlično, odmah locirao.
E sad pošto više neznam što iskomentirati i tek ga imam par sati, ne mogu puno govoriti prije nego koji dan još ne prođe isprobam sve ostalo