Citiraj:
Autor jopis
Znači to što su zadnjih 20g u k..cu treba izbrisati sve dobro što su donijeli u svijet automobila od svog nastanka?
Dakle, po tvome, treba zanemariti nekog ko je uveo u primjenu i patentirao npr - 1913 prvi produkcijski potpuno električni automobil, 1923 prvi automobil sa monokoq šasijom, prvi velikoserijski V4 motor, prvi serijski auto sa sva 4 diska na kočnicama u standardnoj opremi, 1922 nezavisni ovjes sa oprugom i hidrauličnim amortizerom, 1948 prvi velikoserijski automobil sa petobrzinskim mjenjačem, prvi velikoserijski V6 motor, masovnu i vrlo ranu primjenu hidrauličnih kočnica, itd itd....
|
Naravno da ne treba izbrisati, ali sad da su po nečemu vrijedniji od ostatka proizvođača, nisu.
Jedini koji je tjerao svoju filozofiju i preživio je BMW, ostali svi nestaju.
Ako ne žrtvuješ neke stvari zbog trendova i tržišta, propadaš. Lancia nakon Delte nije napravila nijedan sportski auto, nijedan hot-hatch. Kao i Saab, orijentirali su se na mali dio tržišta koji je svaki drugi proizvođač već imao pokriven i igrali na sentimentalnost.
Ne zna ni hrpa ljudi da je Citroen napravio prvi auto s pogonom na prednje kotače i napravio revoluciju, a i da znaju, neće ništa bolje mišljenje imati o njihovoj trenutnoj ponudi.
Još manje ljudi zna da je Saab surađivao s Lanciom, zapravo Saab Lancia 600 je Delta

Zato sam i spominjao Saab u ovom cijelom kontekstu.
Link
Citiraj:
Autor jopis
Budući da sam član većine foruma automobilskih marki, mogu ti reć da si u zabludi.
Delta HF integrale je kult za sebe, Stratos je isto jako tražen i cijenjen, o rijetkosti istog da ne pričam, tu su još i 037, Flavia, Fulvia, Aurelia, Thema 8.32....
|
Nađi danas takav auto u voznom stanju, ili još bolje, nađi ga općenito

8.32 je raritet samo takav. Nedavno sam naletio na jednog na kanadskom ebayu, auto dovezen iz Japana. Sve je na autu ok (unutrašnjost barem vidim), osim Ferrarijevog motora kojem ne rade 2 cilindra
Link
Citiraj:
Autor jopis
Pričamo o entuzijazmu, dakle ne o novim automobilima, ili ja krivo shvaćam pojam entuzijazma 
No, od 90ih na ovamo - Thema 8.32, Delta HF Integrale 16v, Delta HF Integrale Evoluzione, D. HF I. Evoluzione II 
|
Eto, to sam i rekao, osim Delte ništa
Ferrarijevu Themu možeš zaboraviti.
To nije entuzijazam, to je kolekcionarstvo jer tih auta na svijetu nema više od par tisuća.