Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.05.2014., 10:27   #10658
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
@jopis Jel ti to pokušavaš opravdati brand koji zadnjih skoro 20 godina nije napravio baš ništa i živi na staroj slavi (GM life support)?

Lancia inovator cijelog vijeka? Što su to napravili od sredine 90-ih pa do danas?
Znači to što su zadnjih 20g u k..cu treba izbrisati sve dobro što su donijeli u svijet automobila od svog nastanka?
Dakle, po tvome, treba zanemariti nekog ko je uveo u primjenu i patentirao npr - 1913 prvi produkcijski potpuno električni automobil, 1923 prvi automobil sa monokoq šasijom, prvi velikoserijski V4 motor, prvi serijski auto sa sva 4 diska na kočnicama u standardnoj opremi, 1922 nezavisni ovjes sa oprugom i hidrauličnim amortizerom, 1948 prvi velikoserijski automobil sa petobrzinskim mjenjačem, prvi velikoserijski V6 motor, masovnu i vrlo ranu primjenu hidrauličnih kočnica, itd itd....

Citiraj:
Badava im i ta inovativnost kad su ostali poznati po dvije stvari. Dobrom dizajnu s pratećom cijenom i nepouzdanosti.

Ne znam baš da auto entuzijasti brojem nadmašuju obične ljude koji se dijele na one koji imaju novaca i one koji nemaju novaca. Nijedni neće kupiti Lanciu
Budući da sam član većine foruma automobilskih marki, mogu ti reć da si u zabludi.
Delta HF integrale je kult za sebe, Stratos je isto jako tražen i cijenjen, o rijetkosti istog da ne pričam, tu su još i 037, Flavia, Fulvia, Aurelia, Thema 8.32....

Citiraj:
Usput, koju je to Lanciu osim Delte entuzijast mogao i želio imati od 90-ih do danas? Nijednu koliko znam njihove modele. Svi su više manje bili luksuzni kupei ili limuzine.
Pričamo o entuzijazmu, dakle ne o novim automobilima, ili ja krivo shvaćam pojam entuzijazma
No, od 90ih na ovamo - Thema 8.32, Delta HF Integrale 16v, Delta HF Integrale Evoluzione, D. HF I. Evoluzione II