Trebao bih pomoć, jer ni nakon čitanja cijele teme i isprobavanja svih ponuđenih rješenja nisam rješio problem.
Prelazak na VoIP kod T-coma sam odgodio nekoliko puta, no jučer su me bez ikakve obavijesti prebacili. Naravno da bi mi telefon proradio, trebao sam napraviti tvornički reset rutera (vraćanje t-scum sučelja) kako bi oni mogli iz centrale napraviti svoj dio posla.
Obzirom da sam prije toga imao otključani ruter to mi nikako ne odgovara jer trebam sva 4 LAN priključka.
Da skratim priču, ni jedno od rješenja ovdje sa foruma mi nije radilo, osim
onoga što je juky stavio, a tu je pak problem što nisu otključana sva 4 LAN priključka. Dakle imam otključani ruter, radi VoIP od T-coma (ne zanimaju me drugi provajderi i sl.), ali ne rade svi LAN priključci. Ako stavim onaj config file iz prvoga posta, rade LAN priključci, ali nikako ne mogu podesiti VoIP da radi. Iz config fajla od t-coma sam izvadio podatke o korisničkom imenu i šifri za VoIP, tako da je taj dio rješen.
Molio bih ili da mi netko da detaljna uputstva kako podesiti opcije za VoIP da radi ili pošalje svoju konfiguraciju da ju stavim na svoj ruter ili nešto treće, samo da je učinkovito.
Unaprijed se zahvaljujem!