Iz nekog razloga MTK mobači imaju problema s AGPS, koji bi trebao gledati po odašiljačima gdje je otprilike lokacija i skida preko mreže što mu treba (podatkovni promet mora biti uključen). Nisu isti sateliti vidljvi u 17 popodne iznad ZG i iznad Pekinga

Ne znam zašto to kod MTK baš ne radi kako treba. Za AGPS konfiguracija je u /system/etc/gps.conf i to se u custom romovima tweaka na način da se stavi neki brži ntp server jer može biti tvornički podešen na neke kineske.
Mediatekov proprietary EPO je izgleda slična ista priča, osim što radi preko wifi i što podaci koje skine vrijede mjesec dana. Izgleda da im EPO radi bolje, ali kad je uključen i kad je skinuo datoteke koje mu trebaju. Na nekim verzijama androida postoji negdje u settings za uključiti posebno GPS i EPO, na nekim romovima ne postoji i tu treba posegnuti za mobilnim ujakom i uključiti ako nije. Ovo je slika kod mene, suključenim GPS-om gdje se vidi da je EPO automatski uključen, zajedno s auto download, dolje se vidi interval od 15 dana u kojemu bi se to kao trebalo obnoviti:
Nažalost, postavke servera (epo.mediatek.com) hardkodirane su u frameworku, a taj je server trenutno jako spor pa se to
ne downloada. Ekipa obično naslijepo naklika onaj "MTK GPS fix" u mobileuncle, a datoteke se ne downloadaju. Zato aplikacija MT GPS (treba root) skida na ruke s drugog servera koji je već naveden u onom threadu na XDA ove datoteke i smješta ih u /data/misc:

Ova dva zaokružena filea su sve što mu treba da bi EPO radio. File mtkgps.dat si sam napravi nakon locka, to mu je kao nekakav cache, valjda da kasnije brže nađe lock.
Slike su od danas popodne s hongmia, data promet disablean, uključen wifi i preko MTGPS downloadane EPO datoteke. S tako friškim EPO podacima upalio sam unutra u dnevnoj prog GPS status, uključio GPS i izašao preko terase na parking, rezulta je na slici dolje - lock za 24s.

Nije loše :-)
Možda mi se posrećilo, zadnji put je GPS korišten prije koji dan pa ne znam koliko su mu svježi podaci, ali kad sam tek dobio mobač, za cold lock bez ikakvih pomagala i bilo kakve podatkovne veze na otvorenom trebala mu je oko minuta. Slična iskustava i s drugim MTK procesorima, mislim da ako mobaču treba puno dulje i ako ne drži cestu, onda je vjerojatno proizvođač zeznuo antenu.
Obzirom da nemam nijedan noviji Qualcomm pri ruci, zanimalo bi me kako taj soc stoji po pitanju cold locka bez ikakve podatkovne veze.