Većinom su kućišta napravljena od istog materijala, osim recimo Silverstone, Lian-li i sličnih malo skupljih kućišta koja su izrađena od aluminija...što se tiče tog chieftec-a i recimo onog thermaltake-a, iako je chieftec kraći 30mm, teži je 5kg....pretpostavljam da su kod Chieftec-a deblje stranice i konstrukcija i po tome ostavlja dojam kvalitetnijeg proizvoda...
prije kojih godinu dana, kolegi sam sastavljao konfiguraciju i uzeo je od thermaltake-a V4 black edition kućište, i to je kućište stvarno klimavo, stranice su mu tanke poput lista papira, kada sam unutra ubacio komponente i CPU hladnjak, kućište se savija, isto kao i kod delux kućišta, tada je bilo oko 350kn i to je previše novaca za takvo kućište...
prije par godina sam imao od chiefteca slično kućište kao na linku iznad, malo drugačiji design, mid tower, i bilo je toliko čvrsto da si mogao komotno sjesti na njega, ne bi se ništa uvilo, savilo ili krckalo, samo kućište je imalo 14kg, ali je imalo dosta loš airflow i cable menagement, za razliku od današnjih modernijih kućišta...smatram da su chieftec kućišta od boljih što se tiče kvalitete izrade, samo da poboljšaju design, cable menagement i airflow, bila bi odlična, vjerovatno bi opet kupio njihovo kućište...Fractal design me po kvaliteti izrade jako podsjeća na njih, samo sa ljepšim designom, cable menagementom i airflowom...