Ja mrzin Gainward, i svu sličnu "partnersku" stoku sitnog zuba, koja stavlja te naljepnice da kupac ne "uništi" karticu. Nek onda ugrade propisno hlađenje ili nek olabave kod priznavanja jamstva.
Također mislim da će ti ponudit da kupiš taj hladnjak u njih, i da ti ga oni "stručno" montiraju (besplatno), pa onda ne gubiš jamstvo.
Eventualno možeš (ako je ovaj hladnjak doli u pitanju) zaminit samo vent, dakle bez da diraš šarafe sa stražnje strane.
Skineš lagano ovaj crni pokrov s ventom, izmiriš razmak ovih rupa u PCB-u oko hladnjaka, staviš odgovarajući vent na taj pasivni Intel lookalike hladnjak (npr. ventilator od 12cm), pritegneš ga plastičnim vezicama (tzv. riblja kost) i hladiš cilu karticu na min. okretajima (zbog veće površine i protoka zraka u odnosu na taj mali crveni vent). Vent uštekaš direkt u matičnu ili na napajanje pomoću molex adaptera.
Sve skupa cjenovno = prava sitnica (40-tak kuna ako već nemaš vent sa strane u ladici)
Naravno pratiš temperature nakon instalacije, ali mislim da jedan 12cm vent (ako uspije stat) potrga to crveno smeće ko krmača masnu vriću - haiku off