View Single Post
Staro 18.05.2014., 14:09   #1029
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Evo jedan kratki osvrt na signal pošto sam putovao i imao priliku mjeriti usput. Ovo je C/P s forum.hr jer sam prvo tamo napisao.

Evo pošto sam u 2 dana napravio ~700km na A1 malo sam bilježio signal.

Karta je ovdje http://www.cellmapper.net/map

Odaberete Croatia 219 i Tele2 2. Nakon toga šaltate 3G-2G. Tamo gdje nema 3G prebacite na 2G i ako onda nema onda nema signala.

Moj dojam. Do karlovca samo 2G ili 3G od Draganića. Nakon karlovca nestaje signala jedno 5-7km, nakon toga 2G uz povremeno nestanje do Bosiljeva. Nakon Bosiljeva ima 2G do Grabrka i onda ništa do Otoka Oštarijskog gdje ima 3G do iza Josipdola. Nakon Male Kapele 2G usput do Brinja gdje nestaje na 2 minute signal. Nakon toga sve do Svetog Roka je postojan 2G signal i uz približavanje Svetom Roku 3G. Pošto je jučer i danas puhala bura tu smo nastavili starom cestom, stara cesta je puno bolja pokrivena 3G signalom. Na velebitu 2G do Obrovca bez nestanja signala i onda od Obrovca do Zadra 3G bez nestanja (kratki prekid signala kod Smilčića)

Tokom mjerenja poruke i pozive sam bez problema dobivao i slao, 3G signal kad bih uhvatio surfanje je radilo bez problema, 2G kako gdje. Šaltanje na t-com nisam isprobavao jer sam mjerio samo Tele2.

Moj dojam je zasad ok, od 4 sata vožnje sveukupno sam bez signala bio manje od 20 minuta, za manje zahtjevne korisnike (ne poslovne) čist ok. Nacionalni roaming nisam isprobavao, ali ono što jesam(prije 6 mjeseci) radi normalno. Okolica Zadra ima 3G na dobroj razini, osim rupe kod Ruplja. Stara cesta je puno bolje pokrivena od autoputa, skoro konstantni 3G signal.

Ukupno sam napravio 33000 točaka u 2 dana, probajte aplikaciju super je. U tih 33000 točaka aplikacija je vidjela 444 različite ćelije (npr. ako jedan repetitor ima 4 sektor antena svaka se broji kao ćelija).

Eto mali uvid u signal Tele2. Meni je signal za moje potrebe i više nego dovoljan.
sipe je offline   Reply With Quote