Generalno Thl T5S je, da budem slikovit, "potpuno zdrav proizvod", sa izvrsno napravljenim oficijelnim romom, sve na njemu radi kako treba, fluidno, brzo. Kvaliteta izrade i ergonomija na vrlo solidnoj razini, meni djeluje barem isto kvalitetno kao Huawei ili npr Lenovo.
Ali opet naglašavam, ono što je važno je da ima vrlo kvalitetno napravljen ROM, na kojem svi featuri uređaja rade kako treba. Nemaš apsolutno nikakvu želju stavljati neki kuhani rom na njega, ja ne vidim nikakvu svrhu.
Newman N2 je po featurima jači, ima led notifikaciju propuštenih poziva, ima bolju kameru, ima gorilla staklo (mada meni tako ne izgleda), veču rezu, hardverski gumb za kameru itd. Međutim sve to pada u vodu jer za njega ne postoji normalan ROM.
Najbolje što imaš je neki xperia rom koji radi donekle podnošljiivo, ima dosta laga i to je svjetlosnim godinama od pravog roma.
Nenormalno se grije, wi-fi i data imaju slab prijem zbog loše antene (tako kažu), jako cucla bateriju, punjenje baterije je nauka, pri punjenju se zagrijava do 50 stupnjeva (u mom slučaju 49), blinkanje ekrana (samoinicijativno paljenje ekrana) itd. Pretraži po netu, imaš i na forum hr temu.
Generalno uređaj ostavlja dojam neželjenog djeteta.
Ono što je na N2 iznad prosjeka je kamera, stvarni je dobra.