Prije nekoliko dana mi stiga
Dell Venue 8 Pro.
Znači, puni Win 8.1 tablet sa Intel Atom Bay Trail procesorom, 2 gige rama i 32GB SSD-om proširivim sa microSD karticama.
Iznenadilo me kako dobro i fludino radi, jednostavno sve leti (metro aplikacije) i ne srami se ipada što se toga tiče, dapače da je brži
Ekran je odličan (IPS 8" 1280x800) i DVP je dimenzijama sličan ipadu mini (mrvu deblji, nešto duži i uži zbog omjera stranica).
Stražnja strana je onako lijepo teksturirana i gumirana tako da lipo sjedi u ruci i ne prouzrokuje znojenje, iako ga ja držim u caseu zbog toga jer ga koriste i starci pa da ne bi došlo do nezgoda, plus case ima kickstand
Iako PC koristim u desktop modu sa StartIsBack dodatkom, DV8P koristim sa Metro (Modern) UI-em koji je napravljen za touch i kao takav puno lakši za koristiti.
Naravno, ako vam je draže staro, može i tako u kojem slučaju na raspolaganju vam stoji povezivanje periferije priko BT-a ili jednog microUSB porta na koji priko OTG kabela možete spajati vanjsku memoriju, periferiju, hubove i sl.
Ugrađene MS-ove aplikacije su dosta dobre, no vidi se relativno slaba ponuda metro aplikacija na marketu (recimo alternativni browseri i sl), iako se još nisam pretjerano se bavija s tim tako da nisam siguran što sve ima, a što ne.
S obzirom na touch, malo mi fali swype.
Baterija se čini dosta dobra, navodno 8-10h korištenja što je skroz OK, evo imam valjda 4-5h korištenja sa malo igranja i 3 dana standbyja i otprilike je 30% ostalo.
Sve u svemu - super tablet, pogotovo za lovu (cca 200$ u SAD-u), ima punokrvne windowse tako da se sve može srediti a opet je dosta jednostavan za korištenje nekom tko nije informatički potkovan, iako iOS i Android imaju to jednostavnije rješeno jer imaju samo jedan UI dok Windowsima na tabletu fali ta konzistentnost i nekad je potrebno posegnuti za desktop modom, ali što se tiče naprednijeg korištenja i customizacije, tu nema usporedbe
Na kraju, teško da na Androidu i iOS-u možete pokrenuti stvari poput ovoga