Citiraj:
Autor FRipper
5600K na 4500MHz s 7850 2Gb u zahtjevnim igrama ima itekako bottlenecka a taj proc je doslovce tako ocan kao i taj tvoj i3 ako ne i jači
|
Pa kao prvo, ne bi se uopce slozio da je jaci, cak bi rekao da vise on bottlenecka graficku nego taj i3, vidi ovo:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...0_5.html#sect0, tu 6800K testiraju sa gtx 780
ovo je vec drugi benchmark koji linkam koji pokazuje sasvim ok performanse i3, u stvarno multithreadanim je losiji ali puno bolji od 6800K.
Citiraj:
Autor FRipper
Ono, ponavljam, nisam rekao da taj proc nemre dobro raditi ni sa 270x a ni sa jednom 280x/290x raditi će ali to je za mene ne balansirana konfa i nema smisla tako sastavljati
|
Po meni nema smisla stavljati proc koji je na papiru jaci a zapravo ne pridonosi icemu? Zasto je i5 na 3GHz bolji od i3 na 3.6GHz ako vecina igara koristi dva threada? Da, mozda ce u buducnosti biti igara koji su dobro multithreadane ali zasada ih nema toliko. I opet se hvatas tog Crysisa 3? Sto ako onaj koji kupuje komp ne zeli igrati C3 kao npr ja, nemam niti jedan FPS instaliran?