Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 13.05.2014., 11:32   #30122
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
jučer sam si uzeo malo kanticu pringlsa u sparu - 8.50kn, ovakve kante su od 17-21kn.

well done državo.

edit: unatoč tome jučer žderonjsko raspoloženje

pošto mi se već dva tjedna abnormalno žderu neke gljivetine (toliko da sam ih mislio u grah staviti neki dan ), reko napravit ću ja sebi rižoto i tako i bi:

Jučer sam skuhal klasični žuljba sa suhim mesom, mrkvom i obilnim dodatkom suhih vrganja natrganih na komadiće i jedan kaveni mlinac mljevenih. Probaj !

za izradu će vam biti potrebno ~2l temeljca, ja koristio knorr pileću-peršin i povrtnu kocku i jedan onaj novi temeljac od podravke pileći + dodatno suhog peršina i vlasca.

dok to lagano krčka na maslac i malo ulja stavio sitno sjeckani ljubičasti luk i jednu stabiljku celera, sol/papar, kad se to podinsta idu baby šampinjoni i mrkva na kockice, kad to malo povene idu kockice puretine, pa ostatak gljiva (onaj 500g mix bukovače, shitake, bijeli i smeđi šampinjoni), zaliti sa malo bijelog vina i šefljom temeljca i pustit da krčka, tj. da vino ispari.

dodao nutra nekog starog šafrana (vidi se po boji finalnog uratka da nije neki šampijon svježine) i još šeflju temeljca i onda napad sa jedno 500g riže (ovo je ispalo jedno 5l toga svega) i onda najslabija vatra i konstantno miješati i podlijevati dok se ne dobije konzistencija rižota za koju svi znamo kako treba izgleda, a tko ne zna neka prekine čitat ovaj recept jer će zajebat sve

negdje tamo kod predzadnje šeflje naribao finu količinu grana padano sira i kod zadnje dodao kantu graška.

na samom kraju kocku maslaca, promiješati, poklopiti, isključiti plin i pričekati da priroda odradi svoje.

THEN EAT!!!

edit2: prije then eat naribati još kilu grana padano u tanjur, a u mom slučaju u staklenu kantu

Zvuči dobro samo bi ja još malo zacrvenil ( ajvar, šalša ili paprika ) a angels touch curryja bi samo dao dodatni šmek...