Drug ti to svataš doslovno. Ja sam vam htio ukratko objasniti da je teže biti danas dobar vozač nego prije, ali morat ću dužim putem. Prije svega lako nam je naklapati o vozačima, a njihovo zanimanje je opasno i odgovorno. Kako vrlo mladi počinju voziti normalno (kao i nogometaši) su radi obaveza slabo obrazovani, ali je činjenica da im treba sve više tehničkog znanja. Za sad su u odnosu na prve generacije odlično plaćeni (bolje od dosta doktora

). Normalno da se nekadašnji i sadašnji vozači ne mogu uporedit, prije su bile komande i par instrumenata, a sad je brdo opreme koju treba kontrolisati. Nije samo kers, drs i sl problem. Pa vidiš kako su bolidi vrtljivi, a zašto? Problem je što kod kočenja ne kočiš sam, nego koči i generator koji puni bateriju. Slično kod ubrzanja. Zamisli sebe da voziš, a da ti suvozač pomaže sa gasom i kočnicom- je li to jednostavno. Znači vozač ima vrlo tešku i ključnu ulogu uz pomoć sve većeg broja tehnikalija da ostvari maksimalan tempo, i da razumije bolid i način njegovog rada, da prenese znanje inženjerima. Ako još niste ili ne želite shvatiti da je danas mnogo kompleksnije biti vozač, tu vam ne mogu pomoći. Možda vas je zbunila najava dolaska žene vozača u F1, pa mislite da je to posao za curice

. Žene nikad neće moći biti kokurentne muškarcima, a ne smijem reći zašto da ih ne uvrijedim. Ako vam je ovo objašnjenje

, tražićemo mišljenje pametnijeg F1 analitičara.