Citiraj:
Autor frulex
Bio danas u Branimirovoj poslati mob na RMA natrag Minidealu, platio sveukupno 61 kn. Iako sam ponio potvrdu o plaćenom PDVu, tip mi je rekao da mi ne treba sad već ako uredjaj opet ode na carinu pri povratku. Meni svejedno, glavno da imam izvoznicu :-)
A što se tiče automatskog odgovora, tako je automatski da ga nikad skoro nisam dobio, a u dva slučaja kad je došao bilo je to nakon dan-dva, dakle nakon što je netko od carinika bacio pogled na dokumente...
|
Danas bio i ja u Branimirovoj ( onako usput jer imam nekoliko kineza u kuči )i pitao što ako nemam potvrdu daje plačen PDV,jer je mob kupljen u Austriji i bio je poklon za rođendan.
Odgovor je sljedeči: u tom slučaju obavezno upisati imei i serijski broj moba na izvoznicu,pa po tome ispada da ako ide zamjena uređaja ide i obavezno plačanje PDV-a.
Tako da oni koji su imali sreče sa slavkom,u slučaju slanja natrag i dobivanja novog uređaja vjerojatno budu morali odraditi dug domovini.
Zanima me samo dali je na potvrdi o plačenom pdv naveden serijski broj uređaja ili IMEI?