nećete vjerovati, kao što ni meni nije jasno. pročitam cijelu temu o tom ruteru. 12 stranica, lijevo oko samo što mi ne ispadne. i negdje pred kraj, netko nekome kaže "resetiraj ga na gumb, ili kroz sučelje". ja cijelo vrijeme (čitaj barem 10 puta) resetiram na gumb, i neće. snimam user.ini (je, Prezime, i to sam napravio. snimio user ini sa onog prvog, ostavio ga, za svaki slučaj i učitao ga. samo što sam ja radio dok JE bio spojen na dsl), učitavam, uspoređujem i jedna stvar je bila čudna. od ovog prvog, fajl je bio 77.3kb, a od ovog "neradnika" 66.3kb. uspoređujem, fali masa podataka.
i sad, vraćam se na temu - forumaš kaže "resetiraj na gumb ili kroz sučelje", i ja sad za promjenu resetiram kroz sučelje. pustim ga pet, šest minuta da se stabilizira, i SVE proradi!?!??! upisani podaci za spajanje na VoIP, upisana šifra, svijetli P1 lampica. nemoš' vjerovati. i sad tek radi znatiželja. otvaram sučelje, mijenjam usera, mijenjam phone port, sve radi!! kako, zašto, nemam pojma.
ali, i dalje ostaje zašto onaj "setup" u administratoru ne radi, tj. ne nudi ništa za podesiti. ali, za sada TO puštam na miru. čekam t-komovce da dođu i svečano puste u rad VoIP.
e, da - koje servere koristiti za podešavanje vremena? svaki put ručno upisujem, valjda se barem to da narihtati?
dečki, puno hvala na sugestijama i savjetima, za sada neću više prčkati, ali ako se nešto desi, imam od kud (ponovno) početi.
ŽIVILI!!