pozdrav!
kako me t-com razveselio sa najavom prebacivanja na voip, naravno, pojaviše se problemi.
prvo - kod njih još "dužim" stari d-link 584. kako nikada nisam imao problema sa njime, a bio mi je potreban wifi, sam sam kupio siemensa 555.
on na žalost nema voip mogućnosti i posudim ja thomsona 782(i). to posložim, radi, i čak bez da su još aktivirali voip, jer, "to nije moguće napraviti preko telefona, mora doći tehničar", na tom routeru je gorila lampica "phone 1". u postavkama je pisalo da je voice aktiviran.
i sad sam morao vratiti router, kupim isti takav preko oglasa (ne želim "odgovarati" za t-comove stvari), resetiram, podesim sve kako je bilo i sa ovim posuđenim, i na ovom routeru lampica "phone 1" NE svijetli?! u sučelju, pod telefon - deactivated.
na sreću, napravio sam i backup podataka od prethodnog routera, verzije firmwera, sve što bi moglo biti bitno, i sve se poklapa. osim tog voipa.
pa me sada interesira da li netko ima kakvo logično objašnjenje za to? osim da je router skuren ili da je lik pokušao nešto otključavati ili slično?
i još jedno pitanje - kada se uđe kao administrator u sučelje, zašto pod "setup" nema ništa? gumbi back i next su zasivljeni, samo cancel funkcionira. i greška je "Warning: Running Easy Setup is not possible. There are no templates present."
hvala unaprijed!