Onda se nadam da znas kako je pocetniku krenuti sa bijelog kruha,pive,sladoleda,slatkisa,kobasica,pomfrija,pohanoga,hamburgera i raznoraznih mesnih preradevina na piletinu,rizu,posni sir,ribu itd.
Mozda ce se drzati tjedan dana i onda efekt jbg ne da mi se to,ne mogu i lijepo 5 cokolada zaredati,hamburgera itd.
Necu reci niti preporuciti pojesti sladoled je oke,eto ja stosta junka pojedem i opet pogadjama kcal deficit i makrose za taj dan.
Ne govorim o cokoladi,o kg sladoleda vec redu cokolade ili jednoj kugli sladoleda.
Opcenito se preporucuje 1 : 2 omjer ( znaci 30gr wheya : 60 gr dekstroza ) ja osobno unosim oko 10gr,u zadnje vrijeme ne jer definitivno necu se trpati sa 60gr secera.
I sam whey je koliko citam dize inzulin radi raznih aminokiselina koje se razgradjuju u glukozu.
Nisam skuzio,da onda nema potrebe za dekstrozom.
Opet ja sam za racunanje kalorija,kad pogledas maslinovo ulje koliko je kaloricno,netko voli da mu salata pliva u tome.
100 gr oraha je 670 kalorija i ja to nisam znao i jeo sam u pocetku nenormalno oraha.
A realno jedva saka je 30-40 gr i tesko se stane na tome.
Inace slazem se sa tobom u ovome ostalome,samo imam drugaciji pogled,tzv.flexible dieting ( IIFYM ) vs tvoj clean food.
Vezano za celer,usporedio sam sa jabukom,a zabunom sam tamo zabrijao na kruh hehe