View Single Post
Staro 06.05.2014., 00:42   #1028
The_Void
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Onda se nadam da znas kako je pocetniku krenuti sa bijelog kruha,pive,sladoleda,slatkisa,kobasica,pomfrija,pohanoga,hamburgera i raznoraznih mesnih preradevina na piletinu,rizu,posni sir,ribu itd.

Mozda ce se drzati tjedan dana i onda efekt jbg ne da mi se to,ne mogu i lijepo 5 cokolada zaredati,hamburgera itd.

Necu reci niti preporuciti pojesti sladoled je oke,eto ja stosta junka pojedem i opet pogadjama kcal deficit i makrose za taj dan.
Ne govorim o cokoladi,o kg sladoleda vec redu cokolade ili jednoj kugli sladoleda.

Opcenito se preporucuje 1 : 2 omjer ( znaci 30gr wheya : 60 gr dekstroza ) ja osobno unosim oko 10gr,u zadnje vrijeme ne jer definitivno necu se trpati sa 60gr secera.
I sam whey je koliko citam dize inzulin radi raznih aminokiselina koje se razgradjuju u glukozu.

Nisam skuzio,da onda nema potrebe za dekstrozom.

Opet ja sam za racunanje kalorija,kad pogledas maslinovo ulje koliko je kaloricno,netko voli da mu salata pliva u tome.
100 gr oraha je 670 kalorija i ja to nisam znao i jeo sam u pocetku nenormalno oraha.
A realno jedva saka je 30-40 gr i tesko se stane na tome.

Inace slazem se sa tobom u ovome ostalome,samo imam drugaciji pogled,tzv.flexible dieting ( IIFYM ) vs tvoj clean food.

Vezano za celer,usporedio sam sa jabukom,a zabunom sam tamo zabrijao na kruh hehe
Takvom pocetniku neces reci izbaci sav shit iz prehrane nego ga pokrenuti da vjezba zbog zdravlja a povecana kcal potrosnja je plus. Cilj je napraviti postupnu promjenu znaci nauciti da bira kvalitetniju namirnicu (i s manje kcal ako je na defci), nitko ne ocekuje da se drzi 100% toga. Reci nekome da ide na ribu meso i povrce je recept s dva ishoda i oba su katastrofa, ili ce puknuti pa zderati 10k kcal iz junka ili ce smrsati pa se vratiti staroj prehrani i vratiti sve kile i bonus.

Ocito nisi procitao moj posljednji dio-jedno je davati savjete osobi koja zna kcal vrijednost hrane a druga prosjecnom koji niti zna niti zeli da se zamara s tim. Ono sto sam naveo su nacini da se unosi low kcal unos s dosta vitamina i minerala bez racunanja kcal. Naravno da ce savjet biti saka oraha a ne vrecica, reci cu otprilike koliko zlica masl ulja i koliko omege 3. Ne mozes ti nikoga sprijeciti da se prezderava, tu je cilj objasniti nekome koliko je dovoljno za njega.

Brojanje kcal je ok za ljude koji idu u ter (iako i to zna postati umarajuce kad dodje obitelj i posao vjeruj mi ali do tada vecina nadjemo druge nacine koji nam olaksaju zivot).

Imam osjecaj da se previse fokusiras na insulin.

Sto se tice dextroze procitaj ovo od istrazivanje aragona (nije neki random naucnik s nevaznom metodom i uzorkom nego vrlo cijenjena osoba u fitness svijetu)
http://www.jissn.com/content/10/1/5

Nisam zagovornik clean food niti iifym. Nazalost mnogi ljudi idu ili u jednu ili drugu krajnost. Nakon godina iskustva i testiranja na sebi nasao sam da mi kao u svemu zlatna sredina najvise odgovara.
Ok je komentar ako si mislio na jabuku, nema potrebe za strahom od fruktoze osim ako je cilj vrlo niski bodyfat. Korisnik je dao neke savjete u zelji da pomogne i iako neki nemaju smisla barem nije nista rekao sto ce nastetiti
The_Void je offline   Reply With Quote