View Single Post
Staro 05.05.2014., 23:00   #1020
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
dada kako kolege kazu whey ti je dovoljan, iako neznam, može to zamjenit obrok al nije to to,barem meni a sad što se opcenito prehrane tiče ako želiš smršat par savjeta
Smanji ugljikohidrate pogotovo one sa visokim GI(proizvodi od brašna, tjestenina i sl.) i pazi sad možda ti malo nevjerojatno, al izbjegaji i voće navečer, ujutro obavezno(jer sadrži puno bitnih vitamina i sl.), al navečer izbjegavat, radije ako si gladna pojedi mrkvu, celer, krastavac ili neko drugo povrće. Naravno ni u ludilu izbacit skroz ugljikohidrate jer su oni opet glavni izvor energije tijelu.

mršanje=kalorijski deficit, ali da bi se lakše izdržalo jedi hranu sa manje kalorija po gramu, kao sta je povrće

meni je djelovalo, iako se nisam nesto pretjerano zamarao sa tim, samo mrvicu pripazio i pripremio u kuci vise povrca nego inače, i u godinu dana 15 kg

npr jedno od najdrazih jela mi je salsa sa tjesteninom, i sad npr za rucak pojedem to, ali za veceru skuham jednu vrecicu zamrznutog povrca i pomjesam sa salsom, divota okus, a kalorija jako malo

btw ovo su savjeti za muskarce, neznan jel za zene isto, vi ste po svemu drugacije
sori sto quotam,ali reci celer koji ima visok udio secera reci da pojede nego integralni ili razeni kruh je ono savjet...
i uglijkohidrati nisu neprijatelj i da taj glikemijski indeks proucavajuci nije bas dobar i pouzdan kao neko ravnanje koliko ti inzulin i secer skace...
Mene vise brine inzulinski indeks nego glikemijski indeks...

Mislim za pocetnike koji hoce mrsaviti at the end of day je bitan kcal deficit.
Nece se udebljati ako pojede 50g ugljikohidrata vise,zasto svi tjeraju te low carb spike,to valjda Sandi Imerovic stil bez uvrede :P

I nikako nemojte masti smanjiti na nulu kao neki pametnjakovici.

@Empress imas proteinske cokoladice za kupiti,mozes si smiksati smoothie od whey proteina i raznoraznog voća,mozes opet za gablec si posni sir ponijeti sa orasima da pojedes,mozes si ponijeti posni sir i pureca delux i pecivo integralno,mozes si sladoled sa posnim,sumskim vocem napraviti

Poslije treninga popijes whey ( znaci proteine ) sa dekstrozom ( najjednostavnije DM grozdjani secer ) i zadnji obrok pojedes 250gr posnog sira i orase/maslinovo ulje/kikiriki ( nesto od toga ).

Ujutro pojedes zobene sa niskomasnim mlijekom,bananu ili neko voce i popijes multivitamine.

Sve se da iskombinirati.
blava je offline   Reply With Quote