Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.05.2014., 09:55   #10455
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
ajmo plinaši, da sad ne kopam previše po netu pa mi recite malo nedostatke plinskog goriva iz prve ruke

čital sam da je registracija nešto skuplja i da se tehnički nemože svugdje raditi.
Uz to sam našao i da se treba svakih par godina (4, 5) na atest plina. Tu se atestira cijeli sustav ili samo dio sustava. Koliko to uopce kosta
Vozim plinaše 10+ godina, trenutno novijeg turbo benzinca s plinom Lovato Easy Fast
Kupljen rabljeni sa već ugrađenim plinom, prošla 3 auta sam ja ugrađivao.

Da, rega ti je 500kn skuplja, u biti nešto manje jer ne plaćaš ekotest ali plaćaš pregled plinske instalacije, plaćaš dodatnu cestarinu-znači na tehničkom plaćaš cestarinu za kubikažu i cestarinu za plin.

Tehnički se radi bilo gdje.

Atest se trenutno NE radi svakih 5 godina, nego svakih 10 se mijenja boca i onda radi atest. To je zato jer je ukinut Institut za tlačna ispitivanja koji je to radio svakih 5 godina.

Bitan je uređaj koji je ugrađen, a još bitnije podešavanje nakon ugradnje.
Jedini stručnjak u ovim krajevima koji stvarno zna složiti plin kad drugi ne znaju je Tidala servis kod Zaboka-tamo ja odem na servis

S LandiRenzom sam i ja imao problema, ugrađen u Auto timu, od prvog dana nije dobro radio. Problem je bio u injektorima, riješeno naravno kod Tidale
lowrider je offline   Reply With Quote