Lijep pozdrav svima!!
Htio bi sastaviti doma jedan NAS allround rješenje pa ću prvo navesti sto bi htio a poslije na sto sam do sad naišao.
- dedicated storage, dakle izbaciti sav storage iz računala i prebaciti u NAS i preko mreže shareat diskove
- dedicated torrent download/seed mašina
- DLNA media server tako da sav sadržaj sa NAS-a mogu reproducirati na smart TV-ima po kući
- Dedicated twitch DLNA restream server,
Da pojasnim malo, mislim da je prvo prilično jasno i ne treba previše objašnjavat, jednostavno napraviti centrali storage server.
Drugo maknuti torrent s računala na dedicated mašinu prvo radi činjenice da ce raditi 24/7 drugo da čim je završeno može se automatski gledati preko DLNA servera, naravno pored toga bi bilo idealno da podržava play as you download, ali znam da je to praktički nemoguće pa barem da ima osnovni dio.
DLNA server mislim da je jasno o čemu je riječ...
I restream server bi bio opet na posebnoj mašini tako da nije opet potrebno koristit računalo kao posrednika za pretraživanje videa. Bilo bi idealno kada bi podržavao twitch channel browsing a ne da se ručno mora svaki kanal dodavat.
Ono sto sa do sad koristio za sve to je naravno moje racunalo. Za DLNA server koristio sam Mezzmo i Serviio, iako i jedan i drugi imaju bugova i probleme s titlovima i recodingom koje ponekad rade iako nije potrebno a kad je potrebno ne rade ipak sam se nekako snalazio do sad. Problem je nastao kad gledanja twitch stremova pa sam se poslužio sa pluginom za serviio i na taj način je bilo moguće gledati streamove preko DLNA-a.
Problem sa Serviiom je taj sto je poprilično bugovit i vrlo često ne želi pravilno prokazivat stream, da ne kažem da je svaki kanal ručno potrebno dodavati jer ne podržava browsing.
S obzirom da ubrzo kupujem novo racunalo i ovo trenutno ostaje zastarjelo (u potpisu) mislio sam ga iskoristiti za NAS. Nažalost nigdje ne mogu naći software koji bi sve ovo omogućio niti skupinu softwarea, a samostalna rješenja obično ne podržavaju sve ovo sto tražima pa me zanima dali je netko našao rješenje barem koje podržava dio ili većinu, s napomenom da mi je twitch.tv restream preko DLNA izrazito bitna stavka.