View Single Post
Staro 02.05.2014., 20:03   #59
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Gle zašto svijetli kad je na prenaponskoj ne znam ali u svakom slučaju mi to ne izgleda baš normalno. U pravilu na uzemljenju nikad ništa ne smije bit sad kako će to utjecat na rad ko zna.

Kod ovog spajanja na kakve probleme misliš?

Ako staviš tu miksetu direkno u zid bez prenaponskih sjeti se gasit ju u slučaju nevremena ili sličnih stvari. Prenaponske su ubično neka vrsta zaštite što u slučaju nevremena što u slučaju HEP.a ali sve je to lutrija.

Šta se tiče ulančavanja pozbrajaš potrošače ali mislim da ne bi trebalo biti problema.

Priča ide ovako: te pordužne su obično koliko 3 - 3500 W (barem oni šroteksi), da držiš do 2000 W potrošača gore miran si. tebi su jedino komp i možda zvučnici potrošači? Ruter i ostala ekipa (tipa punjača za mob su dosta mali potrošači), u biti sve što ima one "punjače" je manji potrošač.

Al ak ko od ostalih meštara iz potručja struje zna zašto bi na prenaponskoj svijetlio, živo me zanima odgovor.
A znam da ne bi trebalo i ja.

A problemi su ti šta mi iskre svi izlazi iz TV-a pa tako i HDMI kabel koji ide u digitalni prijemnik i zna zezaz malo i tu i tamo poremetit signal, no nije tolko do signala kolko iskri po cijelom koaksijalnom kablu kako je i on spojen u digitalni prijemnik, a taj kabel ide od drugog kata(zvjezdišta) sve do mene u stan. I to se dešava sve dok ne isključim taj HDMI koji ide iz TVa. A to šta iskri HDMI i ostalo šta god uključim u TV (VGA kabel, 3.5mm jack za slušalice itd.) se dešava kad je mikseta uključena u prenaponsku letvu tu istu di je i TV, router, PC, monitor i nema veze jer upaljena il ne samo ju uključim i problem se javi. Probao sam premjestit utikač od miksete i isto se dešava jer je u istoj utičnici di je i drugi produžni, kako ta utičnica ima dva utikača i u oba su iste prenaponske letve iste marke. A Čim isključim miksetu sve štima nema više problema sa iskrenjem na HDMI-u niti on ne svijetli kad ispitivač stavim na njega, probao sam okrenut utikač al nema promjene. Već mi je dva puta tehničar reko kao iskri ti ovaj kabel od antene to nije dobro nešto baca kao iskru, pa sam se ja bacio u potragu šta bi to moglo bit i evo na kraju sam otkrio.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 02.05.2014. u 20:14.
Thermaltake je offline   Reply With Quote