Molim vas za iskustvo iz prve ruke.
Kakva je situacija s carinom u BIH u posljednje vrijeme? Mislim da li je postroženo do bola (da ne kažem do granice bezobrazluka) kao i kod nas od ulaska u lijepu nam EU?
Više mi ide na živce da me ovi naši vrli carinici pilaju za vrijednost od 100-150 kuna, usprkos predožavanju računa, i pozivaju na procjenu robe, iako im je sve predočeno crno na bijelo.
Dok s druge strane čujem priče da i dalje uredno "prođu" pošiljke višestruko više vrijednosti.
Zbog izbjegavanja ovakvih situacija i nepotrebnog gubljenja živaca, naručio bih ubuduće pojedine pakete na adresu poznanika u BIH.
Da li tamo "štopaju" paket i naplaćuju davanja ako vam rođak/prijatelj (mislim baš na avakav realan slučaj, znači s imenom i prezimenom, ne da kažeš da ti je Michael Williams iz Oregona rođak

) pošalje nekoliko sportskih majica, trenirki ili nešto treće?
Znam da je u nas do ulaska u j***eni EU sve to prolazilo, pa makar i kad je bilo i veća količina (različitih) predmeta u paketu, ali kad je bilo jasno da isti nisu komercijalne naravi (za preprodaju) i da se radi o stvarima (što je kod mene slučaj) kojih uopće nema na našem (a ni na europskom) tržištu.
Unaprijed hvala na odgovoru.