View Single Post
Staro 02.05.2014., 09:51   #53
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Malo brkaš pojmove. Pegli uzemljenje služi kao zaštita osobe koja ju koristi.

Uzemljenje je uvijek zaštita koja ne smije imat napon i koje po pravilu odvodi višak struje da se tako izrazimo.

Ako tebi mikseta ima na kučištu napon znači da vjerojatno nešto nije u redu sa uzemljenjem na njoj, jer su kučišta obično uzemljena - znači nema napona.

Druga solucija probaj tu miksetu uštekat direkno u zid bez produžne letve, i probaj sa drugim kablom (ako ima kabl isti ko i komp) pa vidi da li u oba slučaja svijetli ispitivač.

Al da je uzemljenje neispravno i na pegli bi svijetlilo na metalnom dijelu, ne ?

Svijetli samo na nekim dijelovima tipa ulazima di idu jackovi, a kućište valjda jer je lakirano ne svijetli, no šerafići i metalni ulazi kad ih dotaknem svijetle.

Sad sam upravo i to provjerio, kad je sama na utičnici ne svijetli u bilo kojoj kombinaciji znači ugašena ili upaljena, a ne kužim prenaponska letva je ispravna sigurno jer sam ih probao tri različite i na svakoj je svijetlilo.

Planiro sam ovako napravit kako imam dve utičnice u ovu donju ukopčat miksetu, a na drugoj ostavit ovu prenaponsku letvu(8 utičnica) u kojoj je jedna mala prenaponska letva(3 utičnice: TV i risiver), router, monitor, kompjuter i još bi ukopčao ovu drugu prenaponsku letvu(8 utičnica) na nju na kojoj su mi zvučnici x2 i zvučna i tu i tamo ukopčam mob da se puni. Pa me zanima jel to uredu napravit neće bit problema nikakvih ?

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 02.05.2014. u 13:55.
Thermaltake je offline   Reply With Quote