1.) Normalne stranice koje obiluju jednostavnim HTML-om i JS-om rade ok. Koliko je normalnih stranica, tj. onih koje nisu nakrcane flash reklamama, hrpom beskorisnih UI animacija i koječime ne? Adblock pomaže kod reklama ali kod UI animacija baš i ne.
2.) Bilo koja stara verzija opere na youtubeu zakuca procesor na 480p na finih 60ak%. Kad ništa ne radim drugo na lapu je sve ok, al čim počnem surfat na nekoj "normalnoj" stranici (pinkbike.com npr.) muzika na youtubeu staje pa kreće, kad scrollam stranicu se također prekida itd. Na chromeu je to primjerice 30% zauzeća procesora uz mogućnost normalnog surfanja, ali pri rendanju stranice youtube opet prekida. O dva paralelna flash playera mogu samo sanjati.
3.) Treća stvar je to što ti poimaš da je moja konfiguracija jača od tvoje, a daleko je od točnog navoda: prvo i osnovno, Core (NON 2) Duo je procesor koji nema niti x64 instrukcije. Nadalje, tvoja grafička kartica je miljama svjetlosnih godina jača od GMA950 grafike u mom laptopu. Novi flash, ako sam dobro upoznat, ima podršku za HW rendanje koje nije podržano od mojeg GMA čipseta.
T2300 je procesor ekvivalentan L2400 samo s "normalnom" potrošnjom od 30W pa evo jedne
usporedbe