Citiraj:
Autor Matozan
12V NI-MH baterija mi je ispustila dušu na postojećem usisavaču Electrolux Ergomedia,
pa bih trebao preporuku za neki kompaktni (malih dimenzija) a dobar usisivač za stan od 58m 2 (parket i laminat bez tepiha/tepisona).
Možda neki bez vrećica, ali da ima dobre filtere (HEPA/možda čak sa vodenim filterom radi alergije na pelud).
Baš sam slučajno naišao na ovaj: http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-C96D6...635.htm?id=137
Što mislite o njemu?
Da li ga je tko već možda kupio? Prvi dojmovi?
Ili da tražim nešto kvalitetnije (brand)?
|
Ipak sam ga kupio (Dirt Devil Centec) i malo prije prvi put uoptrijebio.
PRO:
3 nastavka (glave) za usisavanje - kombinirana (tepih/ravne površine), turbo (vakuumski rotirajuća četka) i za parkete/laminat
- kod drugih proizvođača je to dodatna oprema koja se dodatno plaća
1 zamjenski (dodatni) lamelni središnji filter koji se inače može i prati
Gumom obloženi točkovi - za sada nisam primijetio da ostavljaju tragove gume na parketu/laminatu
CONTRA:
Dosta je bučan/glasan u odnosu na dosadašnji baterijski/akumulatorski Electrolux-ov Ergorapido (kojeg sam do sada imao),
srećom ima klizni regulator snage pa je na minimalnoj postavki "podnošljivo" glasan.
Kabel od 5m je možda malo prekratak - ima mali ukupni radijus djelovanja (sa flexibilnom cijevi), pa je potrebni svako malo tražiti novu utičnicu.
Neki od nastavaka (glave) za usisavanje nemaju kuku za odlaganje (da se zakači na tijelo usisavača), pa je usisavač malo nezgodno skladištiti.
Tko mi zna reći koliko mu važi garancija?
Na kutiji ne piše ništa, a u uputama piše sljedeće:
Najmanjim standardom za jamstvo smatra se, ukoliko ste kao potrošač kupili uređaj unutar EU, odgovarajuća implementacija Direktive EU 1999/44/EZ u nacionalno pravo.
Koliko sam ovako na brzinu pročitao predmetnu Direktivu, trebao bi imati 2 godine garancije. Točno?